Estellés: «si no haguera governat el PP durant 20 anys, ara tindríem DUSI»

El regidor de Cultura i Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Xàtiva, Jordi Estellés, ha eixit al pas de les crítiques rebudes al voltant de l’estratègia DUSI per part de la portaveu del Partit Popular, María José Pla, en diversos mitjans de comunicació de la ciutat.

Estellés, rebutja amb contundència les afirmacions de Pla. Per a Estellés «s’ha de ser molt atrevida i molt irresponsable a la vegada per a preguntar per què no ens hem presentat a la tercera convocatòria del projecte DUSI, quan el PP de Pla i Rus, al llarg de 20 anys de govern, sols creia en una expansió urbanística sense cap altre criteri que l’especulació i el negoci d’alguns. Mentrestant, el centre històric de Xàtiva començava a despoblar-se a causa de la mala planificació urbanística i d’un PGOU desproporcionat».

Estellés recorda que «Maria José Pla, predecessora meua en l’àrea de Cultura durant els últims 8 anys de govern de Rus, no instà en cap moment a redactar un projecte DUSI per a la millora de la trama urbana del centre històric. De fet, es va assabentar de l’existència d’aquestes ajudes quan les tramita un govern progressista a la ciutat. Altres ciutats del territori valencià porten treballant en projectes DUSI més de 20 anys i inclús alguns amb canvis de govern pel mig. Malauradament, a Xàtiva no existia cap planificació urbana sostenible i vam tindre que elaborar un projecte DUSI amb tallers de participació ciutadana, jornades i estudis sociològics. Tota una tasca que ens ha premés a treballar conjuntament a tots els departaments de l’Ajuntament de Xàtiva. Si no haguera governat el PP a Xàtiva durant 20 anys, ara tindríem DUSI».

El regidor de Cultura ha recordat que el Pla Especial del Nucli Antic, de gran importància per al desenvolupament de l’estratègia DUSI, es troba en fase de redacció. La regidora d’Urbanisme, Cristina Súñer i el mateix Estellés acudiren al Ministeri d’Economia i Hisenda per informar-se i aportar la documentació necessària per presentar-se a la següent convocatòria. La resposta de la tècnic del ministeri fou contundent: «Se os ha olvidado presentar el Plan Especial del Núcleo Antiguo y el Plan de Movilidad de vuestra ciudad», deixant en evidència que el PP no havia fet els deures en 20 anys.

D’altra banda, Estellés ha fet balanç positiu de l’aplicació d’aquestes polítiques de planificació estratègica: «aquest treball conjunt ha començat a obtindre els primers resultats, com són la posada en marxa a la Casa Artigues de l’oficina de l’ARRU, la rehabilitació de més d’un centenar d’immobles particulars al centre històric o la regeneració de la Plaça del Mercat, l’eliminació de punts negres en Caldereria o Vallès convertint-los en aparcaments públics».

No hay comentarios

Dejar respuesta

12 + ocho =