Esportistes de tota Espanya acudeixen a Ontinyent per participar a la “Iberian Race”

Al voltant de 500 esportistes de tota Espanya acudiran aquest diumenge a Ontinyent per participar a la “Iberian Race”, una cursa d’obstacles que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent i que transcorrerà per diversos espais urbans i naturals del terme, tenint com a principal atractiu el “Mulhacén”, una rampa de 6 metres d’alçada situada al parc de Benarrai.

diaridigital.es-Iberian-RaceLa prova era presentada aquest dimecres en roda de premsa pel regidor d’Esports, Óscar Borrell; Marcos Estruch, d’Iberian Race; i Toni Revert, del gimnàs Amix, que també participa a l’organització, i que confirmaven la presència d’esportistes procedents de Navarra, Astúries, Toledo, Cadis, Granada, Catalunya, Andorra, Múrcia o Madrid. Óscar Borrell explicava que és la primera volta que la ciutat acull una prova d’aquest tipus, animant a la ciutadania “a passar-se pel circuit aquest diumenge i gaudir de l’espectacularitat d’aquest esport que està de moda”.

Marcos Estruch, que agraïa la col·laboració de les regidories d’Esports i d’Obres i Serveis Municipals per organitzar la prova, explicava que la competició començarà a les 9:00 organitzada en diverses tandes i dues modalitats, una d’entre 6 i 7 quilòmetres i altra d’entre 11 i 12 quilòmetres amb diversos obstacles naturals i artificials, que portaran als participants a deslliçar-se per rampes, arrastar-se per terra o pujar en cordes.

Estruch destacava que “encara que a les fotos es veja gent forta sense samarreta, en estes proves no és necessària una gran condició física, només acceptable, perquè es pot participar en equip i socialitzar amb altres persones. El 40% dels participants solen ser de sexe femení i també fem una modalitat per a que els xiquets gaudisquen d’estes sensacions”, manifestava. La totalitat dels participants rebran una medalla commemorativa en finalitzar la prova, havent trofeus per als guanyadors.

Quant al recorregut, Toni Revert explicava que “s’ha tractat de passar per llocs amb atractiu turístic, tant pel que fa a recursos naturals com espais urbans”, de manera que després d’eixir del Poliesportiu, els i les participants passaran per llocs com el Pou Clar, els ponts del Salt del Bou i el Carril, l’Església de Santa Maria, la Plaça Major, o la vora del riu Clariano per a acabar al Parc de Benarrai, on estarà el “Mulhacén”, la rampa de 6 metres d’alçada que s’haurà d’escalar per un costar per a descendir en rampa per l’altre.

No hay comentarios

Dejar respuesta