Escola Valenciana reivindica la dignitat de l’ensenyament en valencià en la XXVIIIa Trobada de la Costera

La comarca de la Costera va celebrar dissabte a Llanera de Ranes el 28 aniversari de la festa d’estima per la llengua. Amb el lema fusteria ‘Nosaltres, pel valencià’, vora 8.000 participants han compartit els referents de la cultura popular i el sentiment de germanor de ser poble.

La XXVIIIa Trobada de la Costera ha congregat més de 8.000 assistents a Llanera de Ranes. Els pobles veïns de l’Alcúdia de Crespins, Vallada, Barxeta, Canals, el Genovés, la Font de la Figuera, Cerdà, Torrella, la Granja de la Costera, Llocnou d’en Fenollet, Rotglà i Corberà, Moixent, Montesa, Novetlè i Xàtiva han volgut participar en aquesta jornada lúdica i reivindicativa que pren el valencià com a nucli d’un gran moviment social i expressa el desig compartit de viure completament en valencià.

El president de la Coordinadora d’Ensenyament en Valencià de la Costera, Josep Roca, s’ha mostrat molt satisfet amb la gran participació de la Trobada i ha volgut remarcar «l’intens treball que ha portat a terme la comunitat educativa del CRA la Costereta, del qual formen part Llanera de Ranes, la Granja de la Costera, Cerdà i Torrella. Estem des de setembre amb els preparatius. Hem treballat de valent durant tot l’any i hui podem dir que tot l’esforç ha pagat la pena: la XXVIIIa Trobada de la Costera ha eixit a les mil meravelles, així com tots els actes previs que hem organitzat amb motiu de la festa pel valencià: el lliurament de premis del Sambori, el cinema en valencià, el Sopar Trobada… Per posar la cirereta a aquest 28 aniversari d’estima de la nostra llengua encara ens queda el concert de La Gira d’Escola Valenciana: Origen, Cactus i la Fúmiga acomiadaran la Trobada de la Costera el proper 19 de maig a l’Alcúdia de Crespins. Hem treballat molt i ho hem fet amb il·lusió, que és el que compta».

A més, ha manifestat que «amb la Trobada reivindiquem la presència de la nostra llengua al carrer i expressem la nostra estima vers el valencià. També defensem la dignitat de l’ensenyament en valencià contra els atacs d’alguns partits polítics que tracten de desprestigiar el nostre model d’escola».

La XXVIIIa Trobada de la Costera ha combinat música, festa i llengua. Entre el gran ventall d’activitats que s’han desenvolupat caldria esmentar el centenar de tallers escolars, la cercavila que ha recorregut els carrers de Llanera de Ranes, les figures de les muixerangues, les exhibicions de danses populars, les diverses actuacions, taekwondo, jocs tradicionals, pàdel, el lliurament de recordatoris, les cançons populars que tothom ha entonat durant la festa i un llarg etcètera d’actes, que s’han acabat amb la gimkana.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Llanera de Ranes, Gemma Esteve, ha comentat que «és la primera vegada que Llanera de Ranes acull la Trobada d’Escoles en Valencià i estem molt contents. Mai s’havia vist tanta gent al nostre poble». La regidora ha assenyalat que «la jornada ha sigut espectacular, molt participativa. L’ambient no ha pogut ser millor».

No hay comentarios

Dejar respuesta