Es presenta la Fira Taurina per a la Fira d’Agost de Xàtiva

L’empresari Carlos González i el portaveu del Club Taurí Punteret, Pepe Calatayud, van presentar ahir en la cafeteria La Bodeguilla la programació taurina de la Fira. A la convocatòria van acudir els regidors de l’oposició Jorge Herrero (PP) i Juan Giner (Ciutadans), així com representants de la penya taurina d’Alcoi i de Xàtiva.

Carlos Sanchez, l’empresari va presentar, la fira Taurina de Xàtiva que tindrà lloc els dies 16, 17 i 18 d’agost i que contempla una novillada sense picadors, un concurs de retalls i una correguda de bous a càrrec de Sanchez Vara, Roman i Jesús Duque respectivament.

empresario-toros2-diaridigital.esAquesta proposta no compta amb el consentiment de l’Ajuntament que ja s’ha manifestat al respecte assegurant que no programarà cap acte taurí en compliment dels resultats de l’enquesta ciutadana.

Segons va recordar el portaveu del Club taurí Punteret, Pepe Calatayud, “es van enviar dues propostes a l’Ajuntament, una al juliol del 2016 i una altra al gener del 2017 i cap de les dues va obtindre resposta per part del consistori la qual cosa ens sembla una falta d’educació”. Es per això, que acollint-se a la legalitat assumeixen el silenci administratiu com un sí, segons van explicar ahir.

pepe-calatayud-diaridigital.esMalgrat que són conscients de les traves que l’Ajuntament els posarà per a la celebració d’aquesta Fira, asseguraren estar disposats a seguir endavant i prendre mesures legals al respecte, ja que com sentencià Calatayud “els resultats de l’enquesta als que l’Ajuntament fa referència per tal de justificar la no celebració de la fira podrien estar manipulats, és una enquesta il·legal i no vinculant. A Xàtiva mai hi ha hagut clima antitaurí algun, i ells han creat un problema on no ho hi havia”.

El exnovillero Juan Vicente Calatayut va afegir en eixe sentit que en una conversació en Roger Cerdà, el primer edil li va assegurar que “estiguérem tranquils, que ell no passaria a l’història com l’alcalde que s’ha carregat els bous, tambe varen senyalar a l’edil Miquel Alcocel. «Li l’ha pres com un tema personal; està obstinat en prohibir els bous i a la mínima que pot presumix de que ho ha conseguit».

Finalment, des de l’oposició, el regidor popular Jorge Herrero, anuncià que exigiran la programació de la Fira Taurina ja que els sembla una “falta de respecte la no contestació per part del govern municipal’’.

rueda-presa-toros-diaridigital.es


En Castellá:
El empresario Carlos González y el portavoz del Club Taurino Punteret, Pepe Calatayud, presentaron ayer en la cafetería La Bodeguilla la programación taurina de la Feria. A la convocatoria acudieron los regidores de la oposición Jorge Herrero (PP) y Juan Giner (Ciutadans), así como representantes de la peña taurina de Alcoi y de Xàtiva.

Carlos Sanchez, el empresario presentó, la feria Taurina de Xàtiva que tendrá lugar los días 16, 17 y 18 de agosto y que contempla una novillada sin picadores, un concurso de recortes y una corrida de toros a cargo de Sanchez Vara, Roman y Jesús Duque respectivamente.

Esta propuesta no cuenta con el consentimiento del Ayuntamiento que ya se ha manifestado al respeto asegurando que no programará ningún acto taurino en cumplimiento de los resultados de la encuesta ciudadana.

Según recordó el portavoz del Club taurino Punteret, Pepe Calatayud, “se enviaron dos propuestas al Ayuntamiento, una en julio del 2016 y otra en enero del 2017 y ninguna de las dos obtuvo respuesta por parte del consistorio lo cual nos parece una falta de educación”. Es por eso, que acogiéndose a la legalidad asumen el silencio administrativo como un sí, según explicaron ayer.

A pesar de que son conscientes de las trabas que el Ayuntamiento les pondrá para la celebración de esta Feria, aseguraron estar dispuestos a seguir adelante y tomar medidas legales al respeto, puesto que como sentenció Calatayud “los resultados de la encuesta a los que el Ayuntamiento hace referencia para justificar la no celebración de la feria podrían estar manipulados, es una encuesta ilegal y no vinculante. En Xàtiva nunca ha habido clima antitaurino alguno, y ellos han creado un problema donde no lo había”.

El exnovillero Juan Vicente Calatayut añadió en ese sentido que en una conversaciones con Roger Cerdà alcalde de Xàtiva, el primer edil le aseguró que “estuvimos tranquilos, que él no pasaría a la historia como el alcalde que se ha cargado las corridas taurinas, al mismo tiempo señalaron al edil Miquel Alcocel, concejal de Esquerra Unida, que «Se lo ha tomado como un tema personal; está obstinado al prohibir los toros y a la mínima que puede presume de que lo ha conseguido».

Finalmente, desde la oposición, el regidor popular Jorge Herrero, anunció que exigirán la programación de la Feria Taurina puesto que los parece una “falta de respeto la no contestación por parte del gobierno municipal’’.

No hay comentarios

Dejar respuesta

tres + siete =