Es presenta a Xàtiva una nova plataforma que vol valorar la figura de les dones artistes en la història l’art

L’associació pretén visibilitzar les dones artistes de totes les èpoques i de tots els moviments artístics

Xàtiva,12de marçde 2024.- Hui s’ha presentat a Xàtiva la plataforma «La Roldana», que vol posar en valor la figura de les dones artistes en la història de l’art. L’acte ha tingut lloc al Museu de l’Ensenyança, i ha comptat amb les ponències d’AnaNavarro Ojeda, llicenciada en història de l’art i màster en museologia i gestió del patrimoni; amb Montse Amorós Giménez, llicenciada en història de l’art i amb màster de professorat; i amb ZuriñeF. de Carranza, llicenciada en conservació i restauració de béns i amb màster de restauració i professorat.

L’associació «La Roldana», segons recull al seu manifest, pretén visibilitzar les dones artistes de totes les èpoques i de tots els moviments artístics, contar una història de l’art més completa que incloga les dones artistes no com a figures aïllades sinó dins del mateix context històric-artístic, crear referents femenins i incloure a les artistes en el temari educatiu per impulsar així una igualtat real i actual que reconega el valor de les obres per la seua qualitat artística i no pel gènere o la vida personal.

La plataforma, que compta amb pàgina web, ofereix la possibilitat, a tota persona interessada, d’associar-se per a col·laborar en el projecte i participar amb veu i vot.

«Aquesta associació conjuga molt bé els objectius de les meues àrees de responsabilitat en l’ajuntament» ha explicat la regidora d’educació, dona i igualtat, Amor Amorós. I ha afegit: «Des de l’educació és important visibilitzar aquestes iniciatives i donar recursos pedagògics al professorat per a enfrontar aquestes desigualtats i, des de la part de donai igualtat, serveix per a donar veu a les dones que han estat invisibilitzades en la història».

No hay comentarios

Dejar respuesta