En desembre se subhastarà a París una obra inèdita del xativí Josep de Ribera

En desembre se subhastarà una obra inèdita de Josep de Ribera a París. «Sant Pere penitent», una obra autògrafa inèdita del xativí Josep de Ribera, conegut com el Españoleto, que data de 1638 i va pertànyer al cardenal Flavio Chigi, nebot del papa Alexandre VII, serà subhastada el pròxim 13 de desembre a París. La casa de subhastes va precisar aquest dimarts en un comunicat que té un preu estimat d’entre 200.000 i 300.000 euros.

És una obra de maduresa de l’artista quan De Ribera havia abandonat el naturalisme dels seus inicis i prestava més atenció a les emocions dels seus models, la qual cosa es traduïa en eleccions cromàtiques més lluminoses. Hi ha una versió molt similar en el Museu Soumaya de Mèxic, amb variants com una lleugera inclinació del cap.

La pintura retrata a l’apòstol sant Pere com un home ancià de perfil en un fons fosc, amb robes de color més brillant, les mans juntes i atapeïdes en un gest de penediment o oració, mentre que la vista es dirigeix al cel en un profund gest religiós.

No hay comentarios

Dejar respuesta