Emprenedors i organismes es congreguen a la III StartUp Europe Week de Canals

La jornada, celebrada passat dimecres, va comptar amb la presència de la Diputació de València, representada pel diputat de Projectes Europeus Bartolomé Nofuentes, la Generalitat Valenciana, el CEEI i l’Ajuntament de Canals, organitzador de l’esdeveniment.

Empreses i particulars de Canals acudiren a la Casa de Cultura ‘Ca Don José’ per tal d’informar-se de primera mà de totes les oportunitats que Europa ofereix als emprenedors. Després de donar la benvinguda als assistents i d’encetar la jornada, l’alcalde i regidor de Promoció Socioeconòmica, Ricardo Requena, va passar el torn de paraula a Bartolomé Nofuentes, qui va exposar tots els recursos que els emprenedorst enen al seu abast des de Diputació perquè els seus projectes siguen finançats amb fons europeus.

Nofuentes també va aprofitarl’ocasió per a destacar l’esforç que l’Ajuntament de Canals està duent a terme per tal d’orientar a particulars i empreses durant la gestió de les subvencions, actualment amb la figura d’un assessor, però que en un futur podria convertir-se en una oficina fixa destinada a donar informació i ajudar als interessats en acollir-se a programes europeus. Aixímateix, també es va anunciar que Canals acollirà pròximament una edició de la Focus PIME, encontre empresarial de referència entre emprenedors de la Comunitat Valenciana.

Seguidament, Ana Enguídanos, cap de Servei de Relacions amb la Unió Europea de la Conselleria de Presidència de la Generalitat Valenciana, va donar a conèixer la plataforma EuropeDirect a través de la qual els ciutadans poden obtenir, de manera fàcil, tota la informació referent a matèries europees, com les oportunitats de treball i formació al continent.

A continuació, Emilio Terrado va presentar el programa Eurodisea, del Servei del Fons Social Europeu de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic. Aquesta iniciativa s’ocupa de gestionar l’intercanvi entre regions europees, oferint pràctiques en l’estranger i actuant d’intermediària entre empresa i participant.

Per últim, Jordi Tormo, de la plataforma Emprenem Junts del CEEI Alcoi i l’IVACE, va explicar tots els recursos que ofereixen com notícies, articles d’interés, esdeveniments o continguts multimèdia, dirigits a emprenedors i PIMES.

La jornada va acabar amb un refrigeri que afavoria el networking i l’intercanvi d’idees entre els participants. Des del departament de Promoció Socioeconòmica, Ricardo Requena va convidar als canalins i canalines a fer ús del servei d’informació europea que facilita l’Ajuntament a través de l’Agència de Desenvolupament Local.

No hay comentarios

Dejar respuesta

8 + 8 =