Els veïns del Casc antic de Xàtiva convoquen una Manifestació de protesta per al proper dissabte dia 6

El veïnat del Casc antic de Xàtiva té convocada una MANIFESTACIÓ de protesta, per al proper dissabte dia 6 de novembre, amb sortida a les 10:00h des de la Plaça de la Seu i concentració a continuació en la porta de l’Ajuntament, des de les 10:30h fins les 11:30, per a exigir solucions davant la deficient gestió del Servei Públic de distribució d’aigües potables de la ciutat, situació que provoca gravíssims problemes en els ciutadans d’aquesta zona.

Centenars de veïns del nucli antic sofreixen des de fa anys contínues fugides del Depòsit de Sant Josep que provoquen insuportables humitats a les seves cases. Puntualment, es produeixen inundacions en els seus habitatges que, al temps, provoquen situacions greus d’insalubritat, afecta als seus patrimonis i també suposa un imprevisible problema ecològic i de seguretat. L’actual Govern municipal ni tan sols atén la Sentència judicial ferma de juliol del 2020 que exigeix la reparació del Depòsit de Sant Josep.

El veïnat exigeix la reposició de l’obsoleta xarxa de canalitzacions de l’aigua, majoritàriament de fibrociment i plom, de conseqüències molt greus per a la salut de la ciutadania. El trencament del fibrociment en les canalitzacions produeix contínues fugides i rebentades en la ciutat, algunes de les quals afecten fins i tot l’estabilitat d’alguns carrers.

És un greu problema heretat, anys sense invertir en el manteniment ni en la renovació de la xarxa, que l’actual Govern municipal deu urgentment afrontar.

No hay comentarios

Dejar respuesta