Els veïns del carrer Santes viuen “atemorits” per les amenaces d’una veïna

Els veïns del carrer Santes de Xàtiva porten quasi dos anys vivint un greu “malestar” al seu carrer i les seues cases. Ja han denunciat numeroses vegades i ho continuen fent, a una veïna que sofreix problemes mentals i que segons afirmen ells, els “amenaça”, “insulta” i “acosa” diàriament. Aquesta dona està medicada i sovint acudeix, després d’algunes denúncies, a psiquiatria, on és medicada i estabilitzada. Però una vegada torna a casa, el cicle inicia de nou i va creixent en intensitat. Una veïna ha explicat a aquest diari que “tot comença amb amenaçes lleus, però la tensió va en augment fins al punt de punxar les rodes dels cotxes, amenaces de mort o intentar cremar parcel·les properes a les cases dels veïns”.

La dona, que no compta amb un exhaustiu control sobre la seua medicació i la seua persona, es troba en una situació descontrolada. Aquesta veïna assegura que sovint els llença “rajoles, pedres i macetes i que aquesta situació és completament insostenible, tant per a ella com per als veïns”. Tots es posen d’acord en que es troben en un moment molt complicat, que les denúncies no avancen, (hi ha alguns veïns que han tingut més de 10 judicis amb ella) i es queixen de la passivitat de l’administració i de l’inmovilisme dels cossos de seguretat ciudadana.

Una altra veïna, ha explicat que “la seua filla ja no pot jugar al carrer perquè també està amenaçada, s’amaga sempre que la veu i compta amb una ordre d’allunyament verbal, que després va resultar invàlida per no estar firmada per l’acusada”. Tots ells han denunciat el problema als Serveis Socials de l’Ajuntament i la policia i allò que busquen és que la ingresen de forma permanent a un centre psiquiàtric on compte amb les atencions necessàries per a una persona en aquestes condicions.

A banda de les amenaçes als veïns del carrer, es tracta d’una situació de desprotecció i vulnerabilitat per a una persona amb les capacitats reduïdes i amb accés a l’alcohol i altres drogues. “Tan sols volem recuperar la tranquilitat”, asseguren els veïns.

Des dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Xàtiva estàn buscant mesures legals per solucionar aquest problema, i l’única vía aparent és la de declarar-la “persona incapacitada”, per a poder ser internada ja que per ella soles “no podria mantindre’s”. Però Xelo Angulo, concejala de Benestar Social assegura que “és un procés lent i molt complicant i que en última instància necessita una ordre judicial per portar-se a terme”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dos × 5 =