Els treballadors del Conservatori desmenteixen que s’haja arribat a un acord amb l’Ajuntament

Davant les noticies aparegudes sobre el desbloqueig del conflicte laboral del Conservatori, els treballadors del centre han realitzat, mitjançant un comunicat, les següents consideracions:

– No és cert que s’haja arribat a un acord per ambdues parts que solucione el conflicte. L’acord aprovat en la junta de govern local el passat 29/05/2017 no ha estat signat pels treballadors laborals-fixes del Conservatori, i el motiu pel que no ha estat signat és per què a darrera hora per part de l’Ajuntament s’han volgut afegir a l’acord algunes condicions que no havien estat prèviament negociades, ni tan sols posades sobre la taula per part de l’administració local.

– Ens sentim molt decebuts per la forma en què s’ha gestionat el conflicte per part del nou govern municipal. És cert que la situació de desigualtat que hem vingut patint els treballadors del Conservatori fou causada i mantinguda pels successius governs del Partit Popular. I és cert també que els procediments judicials instats pel personal laboral del Conservatoris s’iniciaren amb l’anterior govern municipal, qui en cap moment va voler negociar res amb els treballadors, negant la regularització salarial sol·licitada.

– No obstant tot això, la responsabilitat del conflicte a partir del 25 de maig de 2015 correspon a l’actual govern municipal, amb qui els treballadors teníem l’esperança que fos possible una solució a la injusta situació d’aquest col·lectiu de treballadors, més encara tinguent en compte que en juny de 2015 la Inspecció de treball de València va requerir a l’Ajuntament de Xàtiva per què regularitzara els salaris de les treballadores laborals del Conservatori. Però les negociacions han estat llargues i dures, massa dures per la part municipal, tinguent en compte la voluntat dels treballadors de resoldre el conflicte per la via de l’acord. Dos anys i mig, en que l’Ajuntament no ha tingut cap presa, fins uns mesos abans del gener de 2017, en què estava previst el primer judici. És en desembre de 2016 quan per fí tanquem un acord respecte de les retribucions i els endarreriments, i és llavors quan l’Ajuntament condiciona eixe acord a la revisió de la distribució horària de la jornada. Malgrat que ho vam creure un xantatge, vàrem continuar negociant. I quan finalment semblava que ja teníem un acord amb les dos qüestions posades sobre la taula, per part de l’Ajuntament, s’intenta afegir més condicions als laborals fixes que no només no havien estat pactades, sinò que ni tan sols l’Ajuntament havia posat sobre la taula.

– Tot i que reconeguem certa voluntat negociadora de la regidora Empar Penadés, així com la del seu antecessor Joanjo Garcia, considerem que ha estat l’actitud de l’Ajuntament la que ha bloquejat les negociacions en diverses ocasions al llarg d’aquests mesos, un actitud poc conciliadora i massa imposadora.

– Malgrat la situació discriminatòria que hem vingut patint molts, massa anys (els treballadors del conservatori han cobrat un salari inferior al que marca la pròpia Relació de llocs de treball de l’Ajuntament, al voltant d’uns 500€ menys al mes), sempre hem desenvolupat la nostra feina amb la voluntat de posar en valor la qualitat del Conservatori municipal, i del que pensem que Xàtiva és pot sentir orgullosa.

– L’Ajuntament de Xàtiva té a les seues mans resoldre definitivament un conflicte sense sentit i que ja dura massa, aprovant l’acord signat pels treballadors laborals fixes i que fou presentat a l’Ajuntament el 24 de maig de 2017.

No hay comentarios

Dejar respuesta

18 − 3 =