Els Museus de Xàtiva obriran tota la setmana

El canvi entra en vigor el proper dia 3 i s’espera que en un futur puga estendre’s a altres edificis culturals i turístics de la ciutat

La regidora de Turisme de Xàtiva Raquel Caballero i el director dels Museus Àngel Velasco han presentat hui en roda de premsa l’ampliació de l’horari d’apertura que es realitzarà en diferents edificis culturals de la ciutat. A partir del proper 3 de març s’ampliarà l’horari del Centre Cultural de Xàtiva (CCX) i dels museus municipals de l’Almodí i de la Casa de l’Ensenyança, que obriran també els dilluns.

raquel-museu-museo«Aquesta decisió pretén millorar l’assistència de visitants i turistes, per a que pugen descobrir i gaudir millor de tot el nostre patrimoni», ha manifestat la regidora de Turisme Raquel Caballero, qui ha assegurat que el perfil dels turistes està canviant, ja que actualment arriben molts per compte propi, «pel que obrir els dilluns ens posicionarà davant de ciutats que tanquen eixe dia els seus museus, com passa per exemple a la ciutat de València».

La Casa de l’Ensenyança i l’Almodí obriran de dilluns a dissabtes de 10 del matí a 14 del migdia, i de 16 a 19 de la vesprada, continuant amb l’horari de matí els diumenges (de 10 a 14h). S’amplia una hora vespertina l’oferta als museus, i s’incorpora el dilluns i el dissabte de vesprada, dia en que els museus de Xàtiva romanien tancats fins ara.

raquel-museu-museo2El director dels Museus, Àngel Velasco, ha explicat que «aquesta aposta venia pensant-se des de fa temps, però és ara quan es disposa dels recursos humans necessaris per a poder materialitzar-la. Suposa un esforç de coordinació, perquè ara les tasques hauran de concentrar-se en la part d’horari que no està obert al públic».

Aquesta ampliació d’horaris permetrà per apostar per nous projectes culturals, com la d’una exposició d’un important artista valencià del segle XX que tindrà lloc d’abril a juliol i que s’anunciarà pròximament.

D’altra banda, els horaris del CCX seran de dimarts a divendres de 17 de la vesprada a 12 de la nit i de matins els dimecres, dijous i divendres de 10 del matí a 14 del migdia. Dissabtes s’obrirà de 9 a 13, i està previst que dissabtes de vesprada puga obrir-se com un espai cultural més, per a actes i presentacions.

«També és una aposta amb repercussió econòmica en el comerç», ha incidit Caballero, qui també ha destacat que «estem treballant per a que tots els espais i recursos turístics estiguen pròximament oberts durant tots els dies. Aquest és sols el primer pas».


En Castellà:

Los Museos de Xàtiva abrirán todos los días de la semana

El cambio entra en vigor el próximo día 3 y se espera que en un futuro pueda extenderse a otros edificios culturales y turísticos de la ciudad

La concejala de Turismo de Xàtiva Raquel Caballero y el director de los Museos Àngel Velasco han presentado hoy en rueda de prensa la ampliación del horario de apertura que se realizará en diferentes edificios culturales de la ciudad. A partir del próximo 3 de marzo se ampliará el horario del Centro Cultural de Xàtiva (CCX) y de los museos municipales de l’Almodí y de la Casa de la Enseñança, que abrirán también los lunes.


«Esta decisión pretende mejorar la asistencia de visitantes y turistas, para que puedan descubrir y disfrutar mejor de todo nuestro patrimonio», ha manifestado la concejala de Turismo Raquel Caballero, quien ha asegurado que el perfil de los turistas está cambiando, puesto que actualmente llegan muchos por cuenta propia, «por lo que abrir los lunes nos posicionará ante ciudades que cierran ese día sus museos, como pasa por ejemplo en la ciudad de València».


La Casa de la Enseñança y l’Almodí abrirán de lunes a sábados de 10 de la mañana a 14 del mediodía, y de 16 a 19 de la tarde, continuando con el horario por la mañana los domingos (de 10 a 14h). Se amplía una hora vespertina la oferta a los museos, y se incorpora el lunes y el sábado por la tarde, día en que los museos de Xàtiva permanecían cerrados hasta ahora.


El director de los Museos, Àngel Velasco, ha explicado que «esta apuesta venía pensándose desde hace tiempo, pero es ahora cuando se dispone de los recursos humanos necesarios para poder materializarla. Supone un esfuerzo de coordinación, porque ahora las tareas tendrán que concentrarse en la parte de horario que no está abierto al público».
Esta ampliación de horarios permitirá apostar por nuevos proyectos culturales, como la de una exposición de un importante artista valenciano del siglo XX que tendrá lugar de abril a julio y que se anunciará próximamente.


Por otro lado, los horarios del CCX serán de martes a viernes de 17 de la tarde a 12 de la noche y de mañanas los miércoles, jueves y viernes de 10 de la mañana a 14 del mediodía. Sábados se abrirá de 9 a 13, y está previsto que sábados por la tarde pueda abrirse como un espacio cultural más, para actos y presentaciones.


«También es una apuesta con repercusión económica en el comercio», ha incidido Caballero, quien también ha destacado que «estamos trabajando para que todos los espacios y recursos turísticos estén próximamente abiertos durante todos los días. Este es solos el primer paso».

No hay comentarios

Dejar respuesta

2 + diecisiete =