Els jutjats de Xàtiva perden la competència sobre violència de gènere

Amor Amorós «necessitem un alcalde i un govern municipal més proactiu que evite la pèrdua constant de serveis i competències»

El Ministeri de Justícia ha publicat el Reial Decret definitiu on Xàtiva perd el jutjat encarregat dels assumptes de violència de gènere. D’aquesta manera la ciutat dona un pas enrere en la carta de serveis que oferia en matèria de lluita contra aquesta xacra. Des de Xàtiva Unida la regidora Amorós ha mostrat la seua perplexitat per la notícia donat que «en el projecte de Reial Decret, en tot moment, es mantenia la competència en els jutjats de Xàtiva donant servei al demarcació de la Costera i la Canal de Navarrés». En canvi, el text definitiu publicat, el passat 16 de novembre, en el Butlletí Oficial de l’Estat ha acabat reubicant el servei en els jutjats d’Alzira, mantenint els ja existents a Ontinyent i suprimint els serveis de la nostra ciutat. En aquest sentit, la formació xativina ha demanat «un alcalde i un govern municipal més proactiu que evite la pèrdua constant de serveis i competències». De fet, aquesta nova situació tindrà com a principal conseqüència l’allunyament d’un servei que considerem prioritari no sols per a la ciutadania de Xàtiva sinó que també per a la resta de les poblacions que conformen les comarques de la Costera i la Canal de Navarrés. «Des de la Font de la Figuera, a Canals, passant per Navarrés totes hauran d’acudir a Alzira» ha assegurat el grup municipal de Xàtiva Unida. Finalment s’ha assenyalat que «portem anys anunciant el nou palau de justícia en l’edifici municipal de Santa Clara i fins ara sols tenim el mateix jutjat i ara amb menys competències».

Hui a les 19h, dintre de la programació pel 25N, es projectarà la pel·lícula Mustang del director Deniz Gamze, cinefòrum que acabarà amb una taula de debat obert. L’activitat està oberta a la ciutadania.

No hay comentarios

Dejar respuesta