Els hospitals valencians ofereixen menús especials durant les festes nadalenques

.- Als hospitals de Xàtiva i Ontinyent, el sopar de Nit de Nadal consistirà en crema de marisc, galtes parisine amb xampinyó sencer i semifred de llima; amb entrants compostos per ensalada de canonges i tomaca cherry

Els hospitals públics de la Comunitat Valenciana serviran aquest Nadal, com en anys anteriors, menús especials en els quals seran presents les cremes, el lluç preparat, el tradicional bullit nadalenc i les postres especials i assortiments nadalencs.

Cada hospital ha elaborat un menú especial, basat en plats típics de les festes nadalenques, que se serviran a les persones que hagen de romandre ingressades en Nit de Nadal, Nadal, Nit de cap d’any, Any Nou i el dia de Reis, els dies més assenyalats. L’objectiu últim és tractar de fer més amé l’ingrés hospitalari.

A més, els menús s’han elaborat seguint les pautes nutricionals i tenint en compte les necessitats mèdiques de cada pacient, per a preservar la dieta més adequada per a la seua correcta recuperació. Es tracta d’una mesura més dins del Pla d’Humanització que desenvolupa la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

A la província de València, el Consorci Hospital General Universitari de València servirà en Nit de Nadal llagostins sobre base verd i crema de carabassa rostida; galta estofada amb creïlla fornera i, per a postres, poma rostida glasé amb nata.

El dia de Nadal, el menú consistirà en ensalada amb fruita seca i rulo de cabra, acompanyada de sopa i bullit nadalenc amb pilota i polit. La guinda la posarà la pinya natural.

Així mateix, els pacients degustaran en Nit de cap d’any un menú que consisteix en cabdells d’encisam amb pernil o formatge i ensalada russa de llagostins. El segon plat serà bacallà al forn amb goles mentre que les postres serà un lacti especial i raïm de la sort.

El dia d’Any Nou hi haurà pa payés amb escalivada de verdures i tonyina, pasta fullada Wellington d’espinacs i formatge, rellom de porc amb salsa de piquillos i parmentier. Per a postres, se servirà taronja preparada.

L’assortiment nadalenc posarà el colofó a tots els menjars del Nadal a l’hospital General de València, sempre que les pautes d’alimentació de la persona ho permeten.

Per al dia de Reis, està previst un menú d’hummus de cigrons amb nachos, arròs melós de bolets, bladers i carabassa, polit a la taronja i, per a acabar, tiramisú, torrons variats i tortell.

A l’Hospital Universitari Doctor Peset, els pacients degustaran en Nit de Nadal un menú que consistirà en ensalada quatre estacions, crema de carabassa, suquet de peix, pastís de llima i assortiment de dolços nadalencs.

Per al dia de Nadal, el menú serà ensalada, sopa amb pilota, magre a la bordalesa i pastís Selva Negra .

D’altra banda, en Nit de cap d’any se servirà ensalada especial, crema de boletus, bacallà gratinat amb creïlles al pobra, copa de nata i xocolate, i raïm de la sort.

El Nou Any arrancarà amb ensalada tropical, arròs del senyoret, pastís de crema catalana i assortit de dolços nadalencs.

Per a Reis se servirà ensalada especial, crema de porro i carabassa, rellom amb creïlla parisenca i tortell.

A l’hospital Clínic Universitari de València, per al sopar de Nit de Nadal, s’ha programat ensalada especial i crema de marisc, rellom de porc amb salsa de verdures i bolets, poma rostida amb panses i canyella i dolços nadalencs.

El dia de Nadal, el menú consistirà en ensalada especial i sopa amb olla amb picada, gotet de iogurt amb fruits rojos i dolços nadalencs.

Així mateix, per a Nit de cap d’any, els pacients degustaran ensalada especial i crema de carabassa amb formatge i costrones, lluç a la marinera amb saltat de verdures, pastís selva negra i raïm de la sort.

En Any Nou el menú serà: ensalada especial i sopa de peix, pollastre rostit amb prunes, ceba i poma i, per a postres, carabassa rostida i dolços nadalencs.

En el dia de Reis, hi haurà ensalada especial i arròs de magre, alls tendres i bolets, pollastre rostit amb raïm i canyella i pinya natural.

Per part seua, l’hospital Universitari i Politècnic La Fe servirà un sopar de Nit de Nadal composta per crema de carabassa i salmó a la taronja, així com copa de xocolate i nata i assortiment de dolços nadalencs per a postres.

El dia de Nadal se servirà la sopa típica amb verdures i, de segon, medallons de rellom a la caçadora. Per a postres, pinya natural.

El menú preparat per a acomiadar l’any inclourà crema regna, lluç a la basca i profiterols, sense oblidar l’assortiment de dolços nadalencs i el raïm de la sort.

En el menjar d’Any Nou, marxarà ensalada, paella de marisc i copa de xocolate i nata.

El dia de Reis, La Fe servirà una crema d’ametles de primer i, com a segon, cuixa de polit amb prunes seques i creïlles palla. Per a postres hi haurà pastís de formatge amb nabius. A la vesprada, el tortell de Reis amb xocolate serà el berenar.

La Nit de Nadal als hospitals Arnau de Vilanova i Llíria tindrà un menú especial compost de crema de cranc, lluç al cava amb goles i saltat de bolets. Les postres serà pastís Sant Marcos i dolços nadalencs.

Per al dia de Nadal, les persones ingressades podran degustar sopa de bullit nadalenc, bullit complet amb pilota i mousse de xocolate.

El sopar de Nit de cap d’any consistirà en llagostins amb ensalada russa, rellom al Pedro Ximénez amb creïlles fornera, pastís selva negra, raïm de la sort i dolços nadalencs.

En Any Nou serà el torn de la crema de carabassa amb mascarpone, rap i llagostins en salsa de marisc i saltat de bolets, amb pastís tiramisú per a tancar.

Finalment, el dia Reis se serviran llagostins bella vista, ensalada, arròs negre amb all-i-*oli i profiterols de nata.

A l’hospital Francesc de Borja de Gandia, es degustarà en Nit de Nadal crema de llombarda amb daditos de poma saltats i làmines d’ametla torrada , medallons de rellom de porc en salsa de prunes seques i arròs aromàtic per a acabar amb flam de café amb nata i assortiment nadalenc.

El dia de Nadal hi haurà consomé amb ou escalfado, pastís de lluç amb salsa biscaïna i baines, i braç de nata amb salsa de xocolate.

En canvi, el sopar de Nit de cap d’any consistirà en ensalada russa de llagostins amb els seus regañás, ventresques de lluç amb cremós de bròcoli i pinya natural. No faltaran el raïm de la sort i l’assortiment nadalenc.

El dia d’Any Nou, se servirà pasta fullada farcida d’espinacs i bolets amb coulis de salsa de tomaca, secret de porc a la planxa amb mussolina de piquillos i parmentier així com pastís al whisky.

En Reis, està previst que els pacients mengen arròs melós de verdures i calamar, medallons de pit de pollastre a la taronja amb mousse de carabassa rostida i pastís tiramisú.

Durant les festes de Nadal, els pacients ingressats a l’hospital Universitari de la Ribera també comptaran amb un menú especial. Així, per al sopar de Nit de Nadal s’ha previst crema pourrusalda amb tostones, rellom de porc amb salsa de bolets i creïlla París, postres làcties i dolços nadalencs.

El dia de Nadal, el menú consistirà en sopa de bullit amb estrellitas, arranjament de bullit nadalenc amb pilota i ensalada amb mezclum, tomaca cherry i dacsa. Les postres serà bresquilla i pinya amb dolços nadalencs.

En Nit de cap d’any, els pacients ingressats degustaran crema de carabassa amb formatge de cabra i tostones, lluç a la marinera amb saltat campestre i flam, raïm de la sort i duces nadalencs.

El menjar d’Any Nou es compondrà de sopa de peix, pollastre a la pera amb creïlla París i ensalada amb mezclum, tomaca cherry i carlota; per a acabar amb bresquilla i pinya així com dolços nadalencs.

Finalment, el berenar del dia de Reis serà café amb llet i el típic tortell de Reis.

L’hospital de Sagunt servirà un sopar de Nit de Nadal composta per crema de llombarda amb daditos de poma saltats i làmines d’ametla torrada, medallons de rellom de porc en salsa de prunes seques i arròs aromàtic, flam de café amb nata i assortiment nadalenc.

El dia de Nadal hi ha previst consomé amb ou escalfado, pastís de lluç amb salsa vizcaina i baines, braç de nata amb salsa de xocolate i assortiment nadalenc.

El menú canvia en Nit de cap d’any, quan se servirà ensalada russa de llagostins amb els seus regañás, ventresca de lluç confitat amb cremós de bròcoli i quenelle de carlota, pinya natural i raïm de la sort.

En el menjar d’Any Nou, el menú que degustaran els i les pacients serà pasta fullada farcida d’espinacs i bolets amb coulis de sales de tomaca, secret de porc a la planxa amb mussolina de piquillos i parmentier, pastís al whisky i assortiment nadalenc.

Finalment, el dia de Reis, el menjar consistirà en arròs melós de verdures i calamar, medallons de pit de pollastre a la taronja amb mousse de carabassa rostida i pastís tiramissú.

D’un altre costat, el menú de Nit de Nadal a l’hospital de Requena consistirà en crema de marisc, broqueta de verdures i formatge, galta en salsa amb xampinyons i mousse de xocolate, així com dolços.

El dia de Nadal arribarà acompanyat d’un menú compost per ensalada especial, entremesos, paella valenciana i profiterols.

En Nit de cap d’any, se servirà sopa de fruits de la mar, desconstrucció de guacamole, pit de titot farcit i salsa de poma, flam casolà i fruites, raïm i dolços. Per al menjar d’Any Nou està previst que els pacients degusten crema de xampinyó, montaditos i paella de marisc i pinya natural.

Finalment, el dia de Reis hi haurà sopa, endívies amb cherrys i salmó amb bladers i creïlla. Tampoc faltarà el tortell.

Als hospitals de Xàtiva i Ontinyent, el sopar de Nit de Nadal consistirà en crema de marisc, galtes parisine amb xampinyó sencer i semifred de llima; amb entrants compostos per ensalada de canonges i tomaca cherry.

El menjar de Nadal serà caldo nadalenc amb pilota, bullit i pastís de tòfona, amb ensalada de fruita seca, anous, pipes i passes per a obrir boca.

En Nit de cap d’any està previst servir coctel de marisc, crema de boletus, medallons ibèrics amb prunes seques, pastís de Sant Marcos i raïm de la sort.

En Any Nou, el menjar consistirà en crema d’espàrrecs bladers, cuixa de polit amb milfulls de creïlla, profiterols de xocolate amb nata i, a manera d’entrant, ensalada amb fruits.

Per a obrir boca, el menjar del dia Reis tindrà ensalada marinera, crema d’espàrrecs blancs i, com a plats forts, corder guisat amb salsa d’ametla i carabassa. Les postres serà una copa de xocolate i nata.

No hay comentarios

Dejar respuesta