Els guies turístics proposen una entrada única per als monuments de Xàtiva

El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Miquel Lorente, i la regidora de Turisme, Mariola Sanchis, s’han reunit amb representants de l’associació de guies de turisme de Xàtiva. Es tracta de la primera reunió formal de l’entitat amb els representants de l’Ajuntament des que es va gestar la creació de l’associació, en gener de 2016, de fet, aquesta mateixa setmana, l’entitat ha tramitat la seua inscripció en el registre d’associacions de la Generalitat Valenciana.
La reunió ha servit per presentar l’associació als regidors de Turisme i Promoció Econòmica, obrint així un camí de col·laboració entre guies de turisme professionals i Ajuntament.
Els guies han aprofitat per a traslladar als regidors una sèrie de propostes de millora dels serveis turístics de la ciutat, les quals han estat recollides per Lorente i Sanchis. Entre elles destaca la creació d’un tiquet d’entrada conjunta per poder visitar distints monuments de la ciutat. El sistema consistiria en posar a la venda aquest tiquet únic en les taquilles de les principals atraccions turístiques de Xàtiva de manera que comprant aquesta entrada conjunta, els turistes puguen accedir als diversos edificis i instal·lacions culturals de la ciutat. De fet, l’Ajuntament ja havia iniciat les gestions per establir aquest sistema.
D’altra banda, els guies de turisme han demanat la col·laboració de l’Ajuntament per evitar la pràctica de l’intrusisme professional que venen detectant en els últims temps. Segons fonts de l’associació, l’objectiu de la petició es justifica en què la professionalització del seu treball redunda en una major qualitat del servei turístic.
Entre els altres assumptes abordats en la reunió figura la qüestió dels horaris d’apertura al públic dels monuments. En aquest sentit, els guies reclamen una major flexibilitat dels horaris, així com que es puga ampliar aquestos durant el cap de setmana.
Així mateix, l’associació ha demanat que l’Ajuntament habilite un sistema que facilite la posta a disposició dels professionals de les claus d’alguns recursos turístics que habitualment romanen tancats al públic, com ara la nevera de la Costa del Castell.

No hay comentarios

Dejar respuesta