Els escolars de Xàtiva proposen 10 accions per a les votacions de DecideiXàtiva infantils

Els xiquets representants de tots els centres educatius de Xàtiva han seleccionat 10 propostes per a la consulta final del DecideiXàtiva Infantil. D’elles, 5 són d’alumnes de primària i altres 5 dels de secundària.

Les propostes, consensuades pels representants de l’alumnat de tots els centres educatius de Xàtiva, aniran a consulta la propera setmana Tot l’alumnat de 1er de Primària fins a 4t de l’ESO podrà decidir amb el seu vot.

Entre les propostes de primària destaca la creació d’una ludoteca a la ciutat; un parc inclusiu d’aventura; papereres ecodivertides; un projecte participatiu entre escoles per al disseny i elaboració de murals per a ser pintats col·lectivament; i l’adquisició i col·locació de pàrquings de bicicletes als espais publics.

Pel que fa a les propostes dels alumnes de secundària destaca la creació d’àrees WI-FI gratuit; un projecte participatiu i formatiu entre centres escolars de Xàtiva per a sensibilitzar sobre la necessitat d’acabar amb el problema de l’assetjament escolar; millorar el manteniment de les fonts actuals de Xàtiva; dotació de mobiliari urbà per a la creació de punts d’informació; i instal·lació de marquesines amb bancs a les parades dels autobusos pròximes als centres educatius.

En total han estat 24 xiquets representants de tots els centres educatius de Xàtiva, públics i concertats, aquells què en 3 sessions desenvolupades a la Casa de Cultura han treballat totes les propostes arreplegades a les diferents aules.

No hay comentarios

Dejar respuesta