Els centres escolars de Xàtiva celebren el correllengua amb motiu del 9 d’octubre

En l’acte s’han atorgat també els premis literaris individuals i col·lectius

Més de dos-cents xiquetes i xiquets dels diferents centres educatius de la ciutat han participat aquest matí del correllengua que s’ha realitzat pels carrers de Xàtiva i ha finalitzat a l’Albereda Jaume I, amb motiu de les celebracions del 9 d’octubre.

correllengua-escolars-xativaA les 10 del matí s’ha realitzat l’eixida en cercavila des dels diferents col·legis cap al punt de reunió, on s’ha realitzat el lliurament dels premis literaris del 9 d‘octubre. En la modalitat individual els guardons han recaigut en Ariadna Franch Pérez (6º A, col·legi la Bola), Carlos Vaquer (6ºB col·legi Gozalbes Vera), Antonio José Balaguer (5ºA, col·legi Nuestra Señora de la Seo), Lucía Gil Bolinches (6é col·legi La Immaculada) i Pau Alarcón Burgos (6é col·legi Taquígraf Martí). A més a més, també s’han repartit premis col·lectius a les classes de 6º A de la Bola, 6ºB del Gozalbes Vera i 6é de La Immaculada.

correllengua-escolars-xativa4Els reconeixements han estat entregats per la regidora d’Educació Lena Baraza i per l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha manifestat el seu agraïment «a tot el col·lectiu de les escoles de Xàtiva per commemorar el dia dels valencians i les valencianes. I sobretot per seguir sentint-nos orgullosos de la nostra llengua».

A l’escenari han pujat representants de cada col·legi, amb l’estendard representatiu, que s’han passat una torxa com a símbol d’unió, i han llegit el manifest conjunt elaborat pels centres educatius.

En l’acte han participat també la Muixeranga de Xàtiva i els alumnes del Centre d’Educació Especial Pla de la Mesquita, que han realitzat una batucada. La cançó escollida pels col·legis per a aquestes activitats escolars al voltant del 9 d’octubre ha estat «Somriure», del grup El Diluvi.


En Castellà:

Los centros escolares de Xàtiva celebran el “correllengua” con motivo de la festividad del 9 de octubre

correllengua-escolars-xativa2En el acto se han otorgado también los premios literarios individuales y colectivos

Más de doscientos alumnos y alumnas de los diferentes centros educativos de la ciudad han participado esta mañana del “correllengua” que se ha realizado por las calles de Xàtiva y ha finalizado a la Alameda Jaume I, con motivo de las celebraciones del 9 de octubre.


A las 10 de la mañana se ha realizado la salida en pasacalle desde los diferentes colegios hacia el punto de reunión, donde se ha realizado la entrega de los premios literarios del 9 de octubre. En la modalidad individual los galardones han recaído en Ariadna Franch Pérez (6° A, colegio la Bola), Carlos Vaquer (6ºB colegio Gozalbes Vera), Antonio José Balaguer (5ºA, colegio Nuestra Señora de la Seo), Lucía Gil Bolinches (6º colegio La Inmaculada) y Pau Alarcón Burgos (6º colegio Taquígrafo Martí). Además, también se han repartido premios colectivos en las clases de 6° A de la Bola, 6ºB del Gozalbes Vera y 6º de La Inmaculada.


Los reconocimientos han sido entregados por la concejala de Educación Lena Baraza y por el alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, quien ha manifestado su agradecimiento «a todo el colectivo de las escuelas de Xàtiva para conmemorar el día de los valencianos y las valencianas. Y sobre todo para seguir sintiéndonos orgullosos de nuestra lengua».


Al escenario han subido representantes de cada colegio con el estandarte representativo, los cuales se han pasado una antorcha como símbolo de unión y han leído el manifiesto conjunto elaborado por los centros educativos.


En el acto han participado también la Muixeranga de Xàtiva y los alumnos del Centro de Educación Especial Pla de la Mesquita, que han realizado una batucada. La canción escogida por los colegios para estas actividades escolares alrededor del 9 de octubre ha sido «Somriure», del grupo El Diluvi.

No hay comentarios

Dejar respuesta