Els bombers de Vallada i Navarrés compten amb un nou camió de bombers

Els set parcs de bombers voluntaris del Consorci Provincial de Bombers compten des d’ara amb altres tants camions, tots ells dotats per a fer front a emergències, tant en l’àmbit forestal com urbà.

La Diputació de València ha invertit per a l’adquisició d’estos set vehicles un total de tres milions d’euros, una suma considerable que representa la decidida aposta de la Diputació per dotar d’una moderna flota als parcs de bombers voluntaris.

Els vehicles han arribat ja a tots els parcs i, després dels processos de formació corresponents per al personal, els set camions ja estan operatius als parcs de Sinarcas, Vallada, Chelva, Titaguas, Navarrés, Cofrentes i Ayora.

El diputat de Medi Ambient i president del Consorci, Avelino Mascarell, ha destacat que “els camions s’han anat incorporant gradualment a cadascun dels parcs i ara hem completat este procés íntegrament, de manera que els set parcs de bombers voluntaris tenen ja totalment operatiu el seu nou vehicle, el qual els permetrà actuar de manera segura i eficient”.

El nou camió amb el qual ara compta cada parc de bombers voluntaris és un BRP (Bomba Rural Pesada) de la marca Scania i model P410 4×4 de 410 CV de potència, amb tracció total i capacitat per a 6 persones, que ha suposat una inversió de 430.000 euros per unitat.

El vehicle disposa d’un sistema d’autoprotecció amb ruixadors d’aigua enfront del risc d’atrapament, a més de sistemes de seguretat per a protegir tant el vehicle com als ocupants.

Així mateix, el BRP compta amb una bomba GODIVA P2B 4010 que té un cabal màxim de 4.000 litres per minut i una cisterna de 3.550 litres de capacitat que facilita les tasques d’extinció.

Este vehicle podrà intervindre per si sol o fer costat a altres parcs en les emergències habituals com a incendis forestals, industrials, d’habitatge, accidents de trànsit, i tot tipus de rescats.

“Es tracta d’un pas més al compromís de reforçar la reacció operativa i minimitzar l´impacte que tenen els incendis a la provincia”, conclou Avelino Mascarell.

No hay comentarios

Dejar respuesta