Els bars i terrasses d’Ontinyent no pagaran taxa d’ocupació de via pública fins abril de 2021

La mesura inclosa a les modificacions del calendari fiscal dins del pla «Tornem Junts» contempla també el retorn dels diners als qui havien pagat ja la taxa d’enguany

Els bars i terrasses d’Ontinyent no pagaran taxa d’ocupació de via pública fins abril de 2021. El Ple de l’Ajuntament ratificava esta setmana el decret de l’Alcalde, Jorge Rodríguez, pel qual es modificava el calendari fiscal per a 2020, una de les mesures plantejades des del govern ontinyentí al marc del pla «Tornem Junts» per ajudar a empreses i particulars a pal·liar els efectes de la crisi del COVID-19.

La regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, explicava que la suspensió de cobrament de la taxa per ocupació del domini públic amb taules i cadires es fa amb efecte des del passat 13 de març de 2020 i fins el 31 de març de 2021, anant aparellada a la devolució dels diners d’aquells que ja l’havien pagada, i s’aparella també a la pròrroga de l’autorització de les terrasses en la via pública. En total, la suspensió d’esta taxa suposa una merma d’ingressos de 52.000 euros per a l’Ajuntament, una acció que Enguix explicava que «es pot dur a terme, com totes les altres previstes, gràcies a la bona salut financera de l’Ajuntament i la important rebaixa del deute que hem acumulat. Haver aconseguit tenir un ajuntament solvent ens està resultat de gran importància a l’hora d’afrontar esta crisi», manifestava.

jorge-ontinyent-martinezEl regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, remarcava que «bars, restaurants i cafeteries són dels sectors més afectats per la crisi, i des de l’Ajuntament volem estar tant al costat de l’hostaleria com del comerç i els serveis de la ciutat amb mesures com aquesta o com la campanya per a incentivar el consum a la que destinarem 500.000 euros, entre d’altres accions del pla Tornem Junts per reactivar l’economia», manifestava. Natàlia Enguix també recordava que, a l’igual de la taxa d’ocupació de via pública, en el ple es ratificava igualment la suspensió del cobrament de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari per estacionament de vehicles en vies municipals i zones determinades, la coneguda com a «zona blava», mentre dure l’Estat d’Alarma.

Altres modificacions al Calendari Fiscal
La regidora d’Hisenda recordava igualment altres modificacions incloses al calendari fiscal aprovades per l’executiu de Jorge Rodríguez. Així, el pagament voluntari de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) s’ha ampliat en dos mesos, passant a ser des del 1 de març al 1 de juliol, mentre que el cobrament dels rebuts domiciliats serà el 1 de juny. Al cas de l’Impost de Bens Immobles (IBI), l’inici del període de pagament voluntari s’ajorna en dos mesos, passant a ser des del 1 de juny fins al 1 d’agost, sent en aquest cas el pagament dels rebuts domiciliats el 1 de juliol. A més a més, l’Ajuntament dóna la possibilitat tant d’ajornar com de fraccionar el pagament d’impostos com el de bens immobles, l’impost de vehicles de tracció mecànica, així com els pagaments dels guals i el fem, que es troben en període voluntari de pagament.

No hay comentarios

Dejar respuesta