Els arquitectes de la plaça redona de València elaboraran el Pla Especial

L’Ajuntament de Xàtiva ha resolt adjudicar a l’estudi d’arquitectura Veges tu i Mediterrània SLP l’elaboració del pla especial del nucli antic. Segons la regidora d’urbanisme, Cristina Suñer, “es tracta de l’oferta més ventajosa econòmicament però també la més interessant des d’un punt de vista tècnic. Si l’empresa aporta tota la documentació requerida la redacció del pla podria començar la primera quinzena de gener”.
Suñer ha reiterat que el pla especial del nucli antic és una reivindicació històrica de l’actual equip de govern però també una necessitat de primer nivell. “Tindre el nostre propi pla agilitzarà totes les actuacions que es vulguen fer en el centre històric perquè evitarem el pas per la direcció general de Patrimoni. A més decidirem nosaltres sobre les solucions arquitectòniques i urbanístiques de la nostra pròpia ciutat”.

El nou Pla Especial es farà a partir del que es va paralitzar el 2009 i s’obrirà a les propostes i opinions de la participació ciutadana. Aquest nou pla, determinarà els elements patrimonials a protegir en el nucli antic i com i de quina manera es poden reformar habitatges atenent a la seua ubicació per barris.

El concurs, al qual s’havien presentat 12 empreses, l’ha guanyat Veges tu i Mediterrània SLP amb un projecte que contempla l’elaboració del pla per 76.000 euros i en un termini de 16 mesos.
Veges tu i Mediterrània SLP és un estudi multidisciplinar d’arquitectes i paisatgistes responsable de la rehabilitació i disseny d’importants espais urbans com ara la Plaça Redona de València, el segon tram del Vell Llit del Túria o la plaça del Mercat d’Alzira. A més han elaborat altres plans especials com ara el de reforma interior del centre d’Ontinyent.

No hay comentarios

Dejar respuesta