Els alcaldes de Xàtiva, Ontinyent i Alcoi es reuneixen amb el Ministeri de Foment per exigir inversions al tren

Els tres alcaldes es van desplaçar dijous fins a Madrid per reunir-se amb el Secretari General d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño. Els alcaldes li van traslladar al responsable del Ministeri la seua preocupació per la manca d’inversions a la Línia Alcoi-Ontinyent-Xàtiva de la que es titular el Ministeri, que provoca que la línia no presente un servei mínimament satisfactori per als usuaris de les comarques, a més es troba en una situació d’extrema fragilitat que fa que qualsevol incidència obligue a suspendre el servei com ha passat en diverses ocasions als últims mesos. I també van exigir garanties per part del Ministeri no només per al correcte manteniment de d’infraestructura sinó també per fer les inversions necessàries per a millorar-la.

El Secretari General d’Infraestructures va reconèixer l’existència al trajecte de la línia de diferents punts de risc alt, com la consolidació de talussos, canvi de travesses, reforç de carrils, que podrien provocar incidències en el servei si no es resolen de forma ràpida.
La valoració econòmica de la que disposa el Ministeri situa la inversió necessària per eliminar aquests punts d’alt risc en 2.800.000€ en consolidació de talussos i en 400.000 € el canvi de travesses i reforç de carrils, a més de 250.000 € en millora de la senyalítica. Aquestes obres permetrien millorar la duració de 1 h 22 min del trajecte actual reduint-la entre 7-8 minuts.

Respecte a les inversions de 40 milions d’euros per a la modernització de la línia el Secretari General va descarta que es pogueren executar en el curt i mig termini. Els Alcaldes davant aquesta situació van exigir l’execució immediata d’aquestes inversions per import de 3,5 milions d’euros per garantir el funcionament del tren. Des del Ministeri es va anunciar que anaven a treballar per a que aquestes inversions es pogueren executar entre 2017 i 2018.

No hay comentarios

Dejar respuesta