Els 9 d’octubre premien a Teatre de la Lluna, la Bicicleta Teatre i el Club Tennis Taula

L’Ajuntament ha preparat activitats culturals al voltant del dia dels valencians i també unes visites guiades teatralitzades al Castell

L’Ajuntament de Xàtiva ha fet hui públic els premis 9 d’octubre 2019, en una roda de premsa a la que ha assistit la regidora de Cultura Raquel Caballero, el responsable del Departament de la Casa de Cultura Josep Sanchis i la responsable de la secció de Turisme Manuela García.

raquel-9doctubre-1-diaridigital.esEls premis honorífics 9 d’octubre ha recaigut en tres col·lectius de l’àmbit cultural, esportiu i social de la ciutat. D’una banda dos grups teatrals com la Bicicleta Teatre, que aquest any complix 30 anys, i Teatre de la Lluna que celebra el seu 25 aniversari; i d’altra banda el club de Tennis Taula de Xàtiva, amb una àmplia i exitosa trajectòria esportiva des de 1977, a mode d’homenatge pòstum al seu president Amadeo Pla, desaparegut recentment mentre disputava una competició. «És un homenatge al treball i l’esforç d’aquestes associacions que treballen per la nostra ciutat», ha destacat la regidoria de Cultura Raquel Caballero.

raquel-9doctubre-2-diaridigital.esEn l’acte, que tindrà lloc el proper 9 d’octubre a la porta de l’Aljama de l’ermita de Sant Josep a les 12 del migdia, participaran també la Colla la Socarrà i la Muixeranga de Xàtiva junts als músics Gema Naval, Óscar Abellán, Feliu Pellicer i Carmen Chàfer, i les veus de Paqui Gil, Mari Gil i Manu Chàfer.

A més a més, les activitats al voltant del 9 d’octubre començaran demà dissabte 5 d’octubre, a les 19:30 de la vesprada, amb el XXI Festival Coral Ciutat de Xàtiva, en el que participaran el Cor ciutat de Xàtiva i la Coral Santísima Trinidad de València. Ja el dia 8 d’octubre, a les 20:30 hores, tindrà lloc a la Plaça de la Seu el Concert Simfònic a càrrec de la Societat musical La Nova de Xàtiva.

Visites teatralitzades al Castell

D’altra banda, des de la Regidoria de Turisme, s’han programat per al dimecres 9 d’octubre una sèrie de visites guiades i teatralitzades al Castell de Xàtiva, que tindran lloc a les 11:30 del matí, la 13 del migdia i les 17 de la vesprada. «Uns personatges aniran mostrant als visitants al llarg del recorregut part de la història del castell de la nostra ciutat. És una forma molt interessant de posar en valor la fortalesa, amb un tipus d’activitat àmpliament acceptat», ha explicat Caballero.


Los 9 d’Octubre premian a Teatre de la Lluna, la Bicicleta Teatre y al Club Tennis Taula

raquel-9doctubre-1-diaridigital.esEl Ayuntamiento ha preparado actividades culturales alrededor del día de los valencianos y también unas visitas guiadas teatralizadas en el Castillo

El Ayuntamiento de Xàtiva ha hecho hoy público los premios 9 de octubre 2019, en una rueda de prensa a la que ha asistido la regidora de Cultura Raquel Caballero, el responsable del Departamento de la Casa de Cultura Josep Sanchis y la responsable de la sección de Turismo Manuela García.

El premio honorífico 9 de octubre ha recaído en tres colectivos del ámbito cultural, deportivo y social de la ciudad. Por un lado dos grupos teatrales como la Bicicleta Teatre, que este año cumple 30 años, y Teatre de la Lluna que celebra su 25 cumpleaños; y por otro lado el club de Tennis Taula de Xàtiva, con una amplia y exitosa trayectoria deportiva desde 1977, a modo de homenaje póstumo a su presidente Amadeo Pla, desaparecido recientemente mientras disputaba una competición. «Es un homenaje al trabajo y el esfuerzo de estas asociaciones que trabajan por nuestra ciudad», ha destacado la concejala de Cultura Raquel Caballero.


En el acto, que tendrá lugar el próximo 9 de octubre a la puerta de la Aljama de la ermita de Sant Josep a las 12 del mediodía, participarán también la Colla la Socarrà y la Muixeranga de Xàtiva junto a los músicos Gema Naval, Óscar Abellán, Feliu Pellicer y Carmen Cháfer, y las voces de Paqui Gil, Mari Gil i Manu Cháfer.


Además, las actividades alrededor del 9 de octubre empezarán mañana sábado 5 de octubre, a las 19:30 de la tarde, con el XXI Festival Coral Ciudad de Xàtiva, en el que participarán el Cor Ciutat de Xàtiva y la Coral Santísima Trinidad de València. Ya el día 8 de octubre, a las 20:30 horas, tendrá lugar en la Plaza de la Seu el Concierto Sinfónico a cargo de la Sociedad musical La Nova de Xàtiva.


Visitas teatralizadas al Castell
Por otro lado, desde la Concejalía de Turismo, se han programado para el miércoles 9 de octubre una serie de visitas guiadas y teatralizadas al Castillo de Xàtiva, que tendrán lugar a las 11:30 de la mañana, la 13 del mediodía y las 17 de la tarde. «Unos personajes irán mostrando a los visitantes a lo largo del recorrido parte de la historia del castillo de nuestra ciudad. Es una forma muy interesante de poner en valor la fortaleza, con un tipo de actividad ampliamente aceptado», ha explicado Caballero.

No hay comentarios

Dejar respuesta

tres × 3 =