El terratrémol de l’Énova i Sellent es deixen notar en Xàtiva

Una dotzena de localitats de la Costera i la Vall d’Albaida han sentit aquesta matinada tres terratrémols en a penes deu minuts. Segons ha informat el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències, s’han produït tres moviments sísmics en Ènova, Sellent i Alcàntera de Xúquer.

A les 00.24 h aproximadament es deixava notar en Xàtiva el terratrémol amb epicentre a l’Énova de magnitud 3 i un minut després el de Sellent de 2,9 en l’escala Richter.

Les localitats que han pogut notar aquest tremolor amb intensitat III han sigut el Genovés, L’Olleria, La Pobla Llarga, Llanera de Ranes, Llutxent, Manuel, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà i Xàtiva; i amb intensitat II a Alberic, Algemesí, Benigànim, L’Alcúdia de Crespins, La Llosa de Ranes, Lloc Nou d’En Fenollet i Castelló, segons ha informat l’Institut Geogràfic Nacional.

El primer d’ells es produïa passada la mitjanit (00.24) a l’Énova, un terratrémol de magnitud 3 en l’escala Richter i a 10 quilòmetres de profunditat. Un minut després es produïa un altre a Sellent, de 2,9 graus. Entre totes dues poblacions hi ha 15 km de distancià.

Encara que no s’han produït danys personals, el 112 sí ha rebut diverses trucades relacionades amb els sismes.

No hay comentarios

Dejar respuesta