El servei de ressonància magnètica del Lluís Alcanyís passa a ser de gestió pública

Des de el dijous el servei de ressonància magnètica passa a ser de gestió pública i directa en el departament de salut Xàtiva Ontinyent. Igual que en altres 15 hospitals públics valencians, este servei passa a ser de gestió pública, després de l’acord del Consell que regula els efectes en matèria de personal després de l’extinció del concert que existia per a este servei que prestava fins ahir una empresa privada en instal·lacions pròpies de l’Hospital Lluis Alcanyís de Xàtiva.

Esta reversió ha suposat assumir l’equipament de ressonància magnètica així com part del seu personal: una tècnic de radiodiagnòstic, una auxiliar administrativa i una infermera que passen a ser personal laboral a extingir. Per a continuar prestant el servei amb normalitat, la resta de personal facultatiu i tècnic necessari ha sigut assumit pel servei de radiologia de l’Hospital de Xàtiva que veu ampliat així la seua cartera de serveis propis. Els professionals de radiologia que atenen des de hui la resonància també han sigut formats en esta tecnologia que ara va ser prestada en la modalitat de gestió pública directa.

A més a més la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha ampliat de la plantilla que reforçarà el servei de radiologia, que assumix este equipament de radiodiagnòstic, amb un anestesista, dos radiòlegs i dos tècnics especialistes en radiodiagnòstic i un professional d’infermeria.

La gerent del Departament Margarita Llaudes ha destacat “la importància històrica d’este fet, convençuda de que el servei de ressonàncies ha de ser de gestió directa i pública. Entenc esta reversió com un motiu d’alegria i que complix amb una antiga demanda social, com és la reversió a -allò públic- d’aquells serveis privatitzats per anteriors governs. Esta reversió posa en relleu la voluntat de l’actual govern d’acabar amb les concessions i privatitzacions en la sanitat pública”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

5 × 3 =