Compromís, Vox i Per Xàtiva es queden fora del consistori, Cs guanya terreny al PP i Xàtiva Unida es manté

Socialistes Xàtiva, amb Roger Cerdà al capdavant és el clar vencedor d’aquestes eleccions aconseguint el seu objectiu que no era un altre que doblegar en regidors als seus rivals i antics socis de govern Xàtiva Unida. El PSPV va començar la nit de recompte amb onze regidors, i es va mantindre fins al 39%, que sota un regidor i ja es quede amb 10 fins al final. Xàtiva Unida va començar amb cinc i es va mantindre així durant tot el recompte.

El PSPV ha obtingut 6.085 paperetes que li donen deu regidors. Un resultat que ofereix a Roger poder formar govern en solitari, buscant acords puntuals per a governar durant els pròxims quatre anys. Xàtiva Unida ha aconseguit mantindre’s els cinc regidors amb 3.276 paperetes, a la formació de Miquel Lorente li queda un regust amarg i lluny d’acostar-se al somni de conquistar l’alcaldia.

resultados-elecciones-2019-diaridigital.es

El PP de Mª José continua perdent suports, amb 2.275 vots a aconseguit quatre regidors baixa un respecte al 2015. El gran beneficiat va ser Ciutadans, amb 608 paperetes aconsegueix dues un més que en 2015.

El gran derrotat de la jornada electoral és Compromís, que ha encaixat una patacada històrica i ha passat de tindre tres regidores a desaparéixer de l’Ajuntament de Xàtiva per primera vegada des de 2003. La coalició valencianista ha rascat 577 paperetes i ha passat a ser la sisena força, per davall de Vox, que tampoc ha obtingut representació, amb sol 608 suports. La plataforma per Xàtiva, integrada per exmilitantes de Compromís ha sigut l’opció menys votada dels comicis i només ha recaptat 370 vots.

roger-resultado-elecciones-3-diaridigital.es

Roger Cerdà va subratllar ahir la «victòria absolutament incontestable» del PSPV i va posar en valor els seus 6.085 vots. «Demanàvem el suport majoritari, l’hem aconseguit i continuarem transformant la ciutat, amb els peus en la terra,vaig a deixar-me la pell perquè Xàtiva avance en tots els sentits i sense deixar a ningú arrere», va sentenciar l’alcalde anit.

 

 

 

No hay comentarios

Dejar respuesta

4 + 17 =