El PSPV de la Costera-Canal eleva a les Corts el problema amb el servei de transport escolar

● Els socialistes emplacen al Grup Parlamentari Socialista en les Corts Valencianes a sol·licitar la compareixença del Conseller de Educació.

● L’agrupació comarcal sol·licita també una reunió a la Conselleria en la seu de les Mancomunitats amb els ajuntaments, les AMPA i els centres afectats.

El PSPV-PSOE de la Costera i de la Canal de Navarrés s’ha sumat a les protestes de les famílies dels centenars d’alumnes que s’han vist afectats per l’adjudicació del servei de transport amb autobús de la Conselleria d’Educació per a aquest curs 2023/2024 i eleven a les Corts Valencianes, a través del Grup Parlamentari Socialista, el problema generat per una decisió política del nou govern de la Generalitat.
L’agrupació socialista ha emplaçat als seus diputats al registre d’una sol·licitud de compareixença del Conseller Rovira, a qui qualifiquen de “polèmic” per les seues declaracions en contra del valencià, de la contractació de més professorat a les aules i pel seu llenguatge irrespectuós amb l’oposició i la comunitat educativa, amb l’objectiu d’explicar el caos originat en el conjunt de la Comunitat Valenciana, però molt especialment, per la quantitat de poblacions afectades, en els centres IES Simarro, CEE Pla de la Mesquita, l’IES Énguera i l’IES La Canal de Navarrés.
Per als socialistes, el PP ha ensenyat “la seua agenda ideològica de retallades i maltractament de l’educació pública” i evidencien el perjudici que suposa per a les famílies l’haver d’ajustar els seus horaris laborals per a evitar que aquesta reculada en la disponibilitat d’horaris de les línies d’autobusos faça esperar a l’alumnat hores extra en els seus centres, amb la càrrega de responsabilitat que es deriva al professorat per a garantir la seua seguretat. “És una situació completament inadmissible que posa de rellevància l’escàs compromís del Consell de PP i VOX amb les nostres comarques” apunta el secretari general, Roberto Granero.

El PSPV de la Costera-Canal ha traslladat una moció als grups municipals en els diferents ajuntaments per a exigir a la Conselleria d’Educació una reunió en les seus de totes dues Mancomunitats amb les AMPA, primers edils i els equips directius dels centres educatius en qüestió “perquè el govern aporte no sols les explicacions necessàries, sinó també les solucions que s’estan reclamant i a les quals la Generalitat no dona resposta”, assenyala la responsable d’educació de l’executiva comarcal, Rosa Carbonell, qui ja ha mantingut contactes amb algunes associacions de pares i mares d’aqueixos centres.
Per als socialistes, la situació és caòtica i és el reflex de la incapacitat i inoperativitat del Govern de PP i VOX que, en només 80 dies, ha desmuntat el model educatiu públic que el Consell de Ximo Puig va deixar en herència. L’agrupació comarcal intentarà traslladar el debat també al ple de la Diputació de València per a forçar una resposta del seu president, qui també és electe pel partit judicial de Xàtiva, defensant la volta al model anterior de línies de transport que reclamen les famílies. Els socialistes també han anunciat que sol·licitaran a través del seu grup la documentació relativa als expedients d’adjudicació del servei per a veure si poden aparéixer irregularitats en la seua contractació que expliquen el mal ocasionat a tantes persones.

No hay comentarios

Dejar respuesta