El preu de la llum cau aquest divendres als 0,44€/MWh, el valor més baix en deu anys

Després de registrar aquest dilluns un valor negatiu per primera vegada en la història, el preu de l’electricitat en el mercat majorista o pool cau aquest divendres als 0,44 euros/megavat hora (MWh), en una jornada en la qual tornaran a veure’s preus negatius. Aquesta dada és el més baix en 11 anys i el cinqué de la història.

Segons les dades del OMIE, l’Operador del Mercat Ibèric d’Energia, posar una llavadora costarà menys des de les 14.00 fins a les 16.00 hores, quan el megavat hora s’intercanvie a -0,01 euros. En canvi, la llum serà més cara entre les 7.00 i les 8.00 del matí, moment en el qual costarà 3,25 euros/MWh. A més, durant 13 hores d’aquest divendres, el preu de l’electricitat serà de 0 euros.

A més, el país veí també tindrà aquests preus negatius per primera vegada en la seua història. I és que aquest divendres en el qual la llum a Portugal serà més barata que a Espanya, ja que s’intercanviarà a 0,11 euros/MWh, i els valors per davall dels 0 euros es registraran entre les 14.00 hores i les 16.00 hores.

Malgrat aquests preus en el mercat majorista, l’energia no eixirà gratis en la factura del consumidor, ja que en ella se sumen altres costos fixos per peatges, càrrecs i ajustos del sistema.

Els 0,44 euros/MWh per a aquest divendres polvoritzen així els 0,54 euros/MWh que es va registrar de mitjana per al passat 10 de març, i que eren fins ara el dia més barat en aquest 2024 del ‘pool’. Caldria remuntar-se fins al 30 de març de 2013 per a trobar uns nivells tan baixos per a un dia en el seu preu

No hay comentarios

Dejar respuesta