El PP de Xàtiva desplega una ofensiva en totes les administracions per a reclamar el jutjat de violència de gènere

• El president del PP explica que els populars han presentat iniciatives en les Corts Valencianes, el Congrés i el Senat perquè es faça marxa enrere a aquest pla de la Generalitat que torna a castigar a Xàtiva

• Marcos Sanchis assenyala que si el PSOE de Roger Cerdà «de veritat vol revertir l’eliminació del jutjat de violència de gènere, que vote a favor de la nostra proposició en les Corts Valencianes i derogue el Reial decret»

• «El compromís es demostra amb fets, i això és el que estem fent en el PP: actuar. Tanmateix, el PSOE que governa a l’Ajuntament, La Generalitat i el Govern d’Espanya s’amaga i espera que escampe la tempesta»

El president del Partit Popular de Xàtiva, Marcos Sanchis, ha exigit destacat que els populars «estem desplegant una ofensiva en totes les administracions per a reclamar que es mantinga a Xàtiva les competències de violència de gènere enfront del menfotisme còmplice del PSOE i de l’alcalde Roger Cerdà que no estan movent ni un dit»
El també regidor popular ha explicat que, davant la pèrdua del jutjat de violència de gènere a Xàtiva i la seua centralització en el d’Alzira, des del PP han presentat iniciatives en les Corts Valencianes, el Congrés i el Senat «perquè es faça marxa enrere a aquest pla de la Generalitat que torna a castigar a Xàtiva i que suposarà grans problemes tant per a les dones maltractades de la comarca com perquè els seus advocats exercisquen adequadament el seu treball de defensa».
Marcos Sanchis ha indicat que en les Corts Valencianes el Grup Parlamentari Popular ha presentat una proposició no de llei en la qual exigeix derogar el Reial decret que elimina el jutjat de violència de gènere de Xàtiva i que es mantinga l’ordenació actual, dotant-los a més de més recursos econòmics i personals per a fer el seu treball.
El president del PP de Xàtiva ha indicat que per als populars «l’objectiu de la justícia ha de ser garantir una proximitat raonable respecte a la víctima i oferir la resposta especialitzada que requereix aquest tipus de situacions», alguna cosa que es perd amb el pla de la conselleria de Justícia i del Ministeri, «tots dos gestionats pel PSOE de l’alcalde Roger Cerdà».
Des del PP en Les Corts s’ha denunciat sobre el cas del jutjat de Xàtiva que «hi ha 36 partits judicials i només 12 compten amb jutjats penals exclusius de violència sobre la dona, per la qual cosa eliminar aquestes competències en nou partits judicials com el de Xàtiva incrementa la desprotecció de les víctimes en abocar-les a un pelegrinatge innecessari».
Marcos Sanchis ha assenyalat que aquesta ofensiva del PP també s’ha traslladat al Senat, on el portaveu de Justícia i senador valencià, Fernando de Rosa, ha instat la ministra de Justícia, Pilar Llop, al fet que mantinga el jutjat de violència de gènere a Xàtiva, i ha posat de manifest que amb la supressió de jutjats «es fa marxa enrere en la lluita contra la violència de gènere», reclamant a la ministra que corregisca l’eliminació del jutjat.
Així mateix, en el Congrés dels Diputats, el portaveu de Justícia del PP, el diputat valencià Luis Santamaría, ha preguntat al Govern de Pedro Sánchez sobre l’eliminació del jutjat de violència de gènere de Xàtiva i les mesures necessàries per a revocar aquesta decisió.
«El PP està bolcat que Xàtiva no perda les competències en violència de gènere I mentre que fa l’alcalde Roger Cerdà? Mirar per a un altre costat. Sembla que tinga por de reclamar als del seu partit, el PSOE, que reparen aquesta injustícia amb Xàtiva i sobretot amb les víctimes», ha subratllat Marcos Sanchis.
«El compromís es demostra amb fets, i això és el que estem fent en el PP: actuar. Tanmateix, el PSOE que governa a l’Ajuntament, La Generalitat i el Govern d’Espanya s’amaga i espera que escampe la tempesta com si els ciutadans s’anaren a oblidar d’aquest assumpte», ha continuat el president del PP de Xàtiva.
Per a Marcos Sanchis, si el PSOE de Roger Cerdà «de veritat vol revertir l’eliminació del jutjat de violència de gènere, que vote a favor de nostra PNL en les Corts Valencianes i derogue el Reial decret o pose una solució damunt de la taula. Si no ho fan, l’alcalde demostrarà que és captiu de les ordres del seu partit abans que de l’interés dels ciutadans de Xàtiva».

No hay comentarios

Dejar respuesta