El plenari municipal de Xàtiva aprova el Pla municipal de control de colònies felines

També s’han aprovat les ordenances fiscals per al 2022 i el canvi d’ús de les parcel·les per al Centre de Dia i el nou pavelló, aquest últim per unanimita

 L’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat de forma definitiva, després de resoldre les al·legacions pertinents, el Pla Municipal de control de colònies felines urbanes de Xàtiva, amb el vot a favor del PSPV-PSOE i Ciutadans, l’abstenció de Xàtiva Unida i el vot contrari del Partit Popular.

Aquest Pla té l’objectiu principal de preservar el benestar dels ciutadans i de la població felina del municipi facilitant la convivència i la prevenció de problemes de salut públic que puguen sorgir, actuant per fer front als impactes sobre la fauna silvestre, a més de definir les ubicacions de les colònies felines, la supervisió per part de persones gestores, la vigilància de la neteja dels espais habilitats, la introducció d’un mediador/a per coordinar les actuacions i la implantació de normes de convivència amb el veïnat.

Els objectius que persegueix el Pla aprovat són la creació d’un cens actualitzat de colònies felines urbanes i gats urbans, la protecció i gestió de les colònies amb la posada en marxa del mètode CER (Captura, Esterilització i Retorn), la minimització de les molèsties ocasionades a la ciutadania, el compliment del benestar animal de les colònies felines, el compliment de la normativa vigent i l’ajust del marc normatiu municipal.

«Tenim la voluntat d’establir uns criteris objectius per a realitzar les degudes intervencions de control. Cal recordar que aquest Pla ha comptat amb la participació ciutadana per a la seua íntegra redacció, pel que ens hauria agradat tindre el suport del PP i de Xàtiva Unida ja que estem parlant de donar solució a un problema de la nostra ciutat», ha manifestat la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra.

Héctor Cuenca (Xàtiva Unida) ha explicat la decisió del seu grup exposant que «el Pla continua igual que fa quatre mesos, sense partides concretes, pel que tornem a abstindre’s» mentre que Pilar García (PP) ha defensat el seu vot contrari indicant que «les nostres al·legacions eren clares, però seguim veient un pla ambigu que no s’ajusta a la realitat del nostre municipi. És un pla genèric que no està gens clar».

A més a més, el plenari municipal també ha aprovat per unanimitat el canvi d’ús dotacional de dues parcel·les de la ciutat, en concret aquelles on està prevista la construcció del Centre de Dia Comarcal per a persones amb Diversitat Funcional i el desdoblament del pavelló municipal Francisco Ballester.

L’alcalde Roger Cerdà ha agraït a tots els grups municipal el seu suport «per a dos infraestructures fonamentals per a la ciutat. El Centre de Dia Comarcal és urgent i per això la màxima prioritat de l’Ajuntament passarà per l’impuls d’aquesta intervenció, i el pavelló millorarà les condicions i l’activitat dels clubs esportius de la ciutat».

El portaveu socialista Ignacio Reig ha indicat que «són dues les modificacions importants que donaran viabilitat a la construcció de dos edificis públics necessaris per a la ciutat, com el futur Centre de Dia per a persones amb diversitat funcional i el nou pavelló esportiu», mentre que la regidora de Xàtiva Unida Amor Amorós ha declarat que «és necessària la construcció del Centre de Dia Comarcal, que cobrirà les necessitats d’un col·lectiu vulnerable. La nova llei, el Pla Convivint, la unanimitat d’aquest plenari i l’empenta de l’associació ens deixa un escenari perfecte per a que el projecte siga realitat el més aviat possible».

Ordenances aprovades

El plenari municipal també ha aprovat les ordenances municipals de cara al proper any 2022, amb els vots a favor del PSPV-PSOE, l’abstenció de Ciutadans i el vot contrari de Xàtiva Unida i del Partit Popular.

«Congelem la pressió fiscal, dins la nostra voluntat de no demanar esforços addicionals als ciutadans en un moment en que l’economia de la ciutat comença a remuntar després de tants mesos. És necessari un major compromís en la gestió dels impostos municipals, en la seua definició i la seua execució, i cal desconfiar dels polítics que advoquen per una rebaixa d’impostos de forma populista però no expliquen la retallada dels serveis públics que això suposaria» ha manifestat el portaveu socialista Ignacio Reig.

El portaveu de Xàtiva Unida Miquel Lorente ha defensat el vot contrari indicant que «L’IBI ve a representar un terç dels ingressos propis de l’Ajuntament i a la nostra ciutat és injust, perquè no es fa una revisió cadastral. És necessari fer una revisió i que aquest siga progressiu però ha estat impossible poder dialogar, debatre i tractar d’arribar a consensos en una matèria tan important com les ordenances fiscals», mentre que el regidor del Partit Popular Marcos Sanchis ha manifestat que «era el moment de baixar els impostos per a ajudar a les famílies i les empreses de la ciutat i tornar l’esforç que estan fent en aquestos temps».

En aquest sentit, l’alcalde Roger Cerdà ha demanat «una miqueta de rigor i responsabilitat», i ha declarat que «la revolució fiscal i la baixada d’impostos m’agradaria saber quin i com, perquè no és seriós. Entre altres coses perquè si l’experiència que haguérem tingut durant el mandat del PP haguera estat eixa es podria entendre, però quan ells manaven va haver un dels increments més importants de la història».

No hay comentarios

Dejar respuesta

11 − 10 =