El plenari municipal de Xàtiva aprova el III Pla de Drogodependències

L’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat aquest dissabte el III Pla de Drogodependències 2021-2024 amb els vots a favor del PSPV-PSOE, Partit Popular i Ciutadans, i l’abstenció de Xàtiva Unida.

El regidor de Sanitat José Vicente Benavent (PSPV-PSOE) ha manifestat al respecte que «és important treballar en aquest document perquè les drogodependències més comunes estan estables, però sobretot hi ha nous problemes que estan portant a addiccions fortes com ara l’ús excessiu de les noves tecnologies que provoquen una sèrie d’inconvenients socials i familiars que provoquen una incidència major en les consultes de psicologia i psiquiatria».

Ciutadans i el Partit Popular també han mostrat el seu suport, i la regidora Pilar García Morell (PP) ha expressat que «agraïm la informació facilitada, i com que aquest punt és l’aprovació del Pla, votarem a favor encara que no es van tindre en compte les nostres apreciacions a la comissió corresponent». Per la seua part, la regidora de Xàtiva Unida Cesca Chapí ha defensat l’abstenció el seu grup indicant que «un Pla és el full de ruta de l’àrea i el compromís polític davant la ciutadania, i tot i que no estava clar com anava a ser el seguiment del Pla, qui anava a encarregar-se, i com s’havien fet els seguiments anteriors, es tracta d’un document viu, amb una sèrie de qüestions tècniques que s’haurien de resoldre».

D’altra banda, també es va aprovar, en aquest cas per unanimitat, l’actualització del reglament de les normes de règim intern del Centre de Majors Pérez Bruschetti, mentre que també van eixir endavant els punts referents a l’àrea de règim interior: les modificacions puntuals de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament en 2019 i 2020 (amb els vots a favor de PSPV-PSOE i Ciutadans i les abstencions de Xàtiva Unida i PP en el primer cas; i els vots a favor de PSPV-PSOE i Ciutadans, l’abstenció de Xàtiva Unida i el vot contrari del Partit Popular en el segon punt), i una sol·licitud de compatibilitat amb quinze vots favorables i sis abstencions.

Tres mocions

D’altra banda, també es van tractar tres mocions, presentades pel PSPV-PSOE, el Partit Popular i Ciutadans.

Es va aprovar per unanimitat la moció presentada pel Partit Socialista, referent a la millora i la garantia del finançament del sistema de pensions com a base de l’Estat del Benestar, així com també la moció del grup Ciutadans la qual defensava la garantia de la màxima transparència i compliment del protocol de vacunació, a més de la demanda del cessament dels polítics que se’l salten o cometen qualsevol tipus d’irregularitat associada al procés o a l’ordre de vacunació.

Per contra, no va eixir endavant la moció presentada pel Partit Popular en referència a la creació d’un Observatori de Competitivitat Empresarial Local. Aquesta moció va tindre els vots favorables de Xàtiva Unida i del propi Partit Popular, i els vots contraris del PSPV-PSOE i de Ciutadans.

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 × cuatro =