El plenari aprova per unanimitat cedir part de l’Antic Hospital a la Mancomunitat

La inversió total en aquest edifici patrimonial, que acull la seu de l’administració comarcal i el consultori de la Seu, superarà els 550.000 euros

El plenari municipal ha aprovat per unanimitat la mutació demanial de part de les dependències de l’antic Hospital de Xàtiva per a dotar a la Mancomunitat La Costera-Canal d’una millora en l’accessibilitat.

La demanda, efectuada des de la Mancomunitat, suposarà una ampliació de les superfícies necessàries a l’ala nord de l’edifici per tal d’ubicar un ascensor que suposarà una plena accessibilitat a l’edifici patrimonial.

«La Mancomunitat va a invertir prop de 250.000 euros en aquestes millores, que s’han de sumar a la intervenció que està realitzant l’Ajuntament amb l’ajuda de les administracions a la planta baixa de l’edifici. D’aquesta manera la inversió total superarà els 550.000 euros amb els quals s’adaptarà i es completarà l’accessibilitat a la planta baixa, el primer i el segon pis d’un dels edificis patrimonials més importants de la ciutat en el qual es troba la seu de la Mancomunitat però també el Consultori de la Seu», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà en la seua intervenció.

Altre dels punts recolzats de forma unànime és l’adhesió al conveni regulador de la implantació d’un sistema de recollida d’oli de cuina amb el Consorci de Residus V5 – COR, per al qual s’instal·laran al llarg del proper any una sèrie de contenidors en la via pública de Xàtiva.

«Aquest és un dels elements més contaminants que hi ha, i ja fa molts anys que esperem tindre un servei com aquest a la ciutat, pel que aquest conveni ens solucionarà aquest problema», ha explicat el portaveu socialista Ignacio Reig.

Per la seua part, el regidor Héctor Cuenca (Xàtiva Unida) ha expressat que «no podem estar en contra d’aquesta proposta, però sí que ens agradaria que s’incloguera algun punt en el cas antic de la ciutat», mentre que el regidor del Partit Popular Marcos Sanchis ha indicat que «anem a recolzar aquest tema, que és important, però creguem que no es dóna solució al problema que tenim al nostre consorci pel que fa a la gestió dels nostres residus». La regidora de Ciutadans Maria Beltrán ha exposat que «aquest conveni és molt beneficiós per a la ciutat, i més tenint en compte que el repartiment dels contenidors també es farà pensant en tots els termes municipals.

El nou Pla de Cremes manté la possibilitat de cremar a Bixquert

Un dels altres punts tractats ha estat l’Aprovació del nou Pla Local de Cremes de l’Ajuntament de Xàtiva, amb la inclusió d’una disposició en la que s’especifica que es respectarà el calendari de cremes estipulat a la zona de Bixquert, i que ha estat aprovat amb els vots favorables del PSPV-PSOE, Partit Popular i Ciutadans, i l’abstenció de Xàtiva Unida.

La regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra (PSPV-PSOE) ha explicat que «aquest nou Pla Local de Cremes s’aprova per a substituir el que hi havia de 1995, i que ha quedat totalment desfasat. Aquest Pla inclou algunes zones catalogades com a sòl urbà, com és el cas de Bixquert, el que podia provocar confusió a la ciutadania perquè el pla s’ha de realitzar en terrenys agrícoles. Aquesta esmena està consensuada per tal de poder donar una solució transitòria als veïns dels disseminats».

El regidor de Xàtiva Unida Alfred Boluda ha manifestat que «m’agradaria que aquest pla no s’aprovara hui, perquè pensem que és fonamental que juntament amb el Pla s’haja presentat un Reglament regulador de gestió de residus, de poda i de jardineria», al temps que ha indicat estar «a favor de l’eliminació de les cremes, perquè són una problemàtica contaminant i per als veïns, però hi ha que oferir alternatives a l’eliminació de residus». El regidor popular Marcos Sanchis ha acusat al govern d’una «nefasta gestió en Medi Ambient» i la regidora de Ciutadans Maria Beltrán ha defensat el seu vot a favor «confiant que es busque una solució el més prompte possible al tema de la poda als disseminats».

No hay comentarios

Dejar respuesta