El plenari aprova la nova planificació per a la construcció del Centre de Dia a Xàtiva

El nou cronograma busca el compliment de les actuacions delegades abans del segon trimestre de 2026

Xàtiva,7demarçde 2024.- El plenari municipal va aprovar la passada setmana per unanimitat la previsió i planificació de l’actuació delegada per tal d’executar la construcció del Centre de Dia per a persones amb diversitat funcional a Xàtiva, emmarcat en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (Pla Convivint).

Aquest punt s’aprova donada la necessitat de garantir el compliment de les actuacions delegades abans del segon trimestre de 2026. En desembre del passat any la Direcció d’Infraestructures va requerir l’enviament d’un model de cronograma on queden especificades les dates de les actuacions o la seua previsió a l’efecte de garantir les fites i els objectius, el qual va ser enviat el passat mes de gener però on calia fer algunes esmenes segons la pròpia Direcció General. Entre aquestes esmenes es trobava la modificació de la data de publicació de la licitació de la redacció del projecte bàsic i la previsió del termini des de la formalització del contracte fins l’entrega del projecte.

«La delegació de competències ens comporta una gran responsabilitat per garantir el compliment de totes les actuacions delegades abans del segon trimestre de 2026, i a més comporta la necessitat de treballar de forma coordinada entre diferents departaments de l’Ajuntament i entre distintes administracions», ha indicat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo, qui ha reconegut que «aquest és el projecte més prioritari actualment per a la nostra ciutat».

El plenari va aprovar la nova previsió i planificació del cronograma per a l’actuació delegada, i d’aquesta manera també notificar a la Direcció General d’Infraestructures Socials aquesta nova especificació de les dates de les actuacions o la seua previsió.

«Sabem de primera mà que aquest Centre de Dia és una necessitat i una reivindicació històrica de l’associació Aspromivise. Esperem que cadascuna de les Administracions implicades -Ajuntament, Conselleria i Ministeri- vagen complint els seus compromisos i facilitant la tasca per a que el recurs comarcal siga una realitat, tal i com està previst, el proper 2026», ha explicat la portaveu de Xàtiva Unida Amor Amorós.

Cal recordar que en juny de 2022 l’Ajuntament de Xàtiva va acceptar en plenari la proposta de resolució de la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a la delegació de competències en matèria d’infraestructures de serveis socials, per a la construcció d’un Centre de Dia per a persones amb diversitat funcional, i es va autoritzar a disposar de crèdit per un import de 2,4 milions d’euros.

Actualment el procés es troba en fase de licitació de la redacció del projecte, a la qual s’han presentat cinc estudis d’arquitectura. Els serveis de l’Ajuntament treballen en la revisió de tota la documentació administrativa per tal de poder adjudicar aquesta redacció.

No hay comentarios

Dejar respuesta