El pacte territorial costera-canal aposta per la cooperació entre agents públics i privats

L’import de la subvenció ascendeix a 240.000 € i el període d’execució serà fins al 31 de març de 2023.

El Pacte Territorial ha rebut una subvenció del Servei Valencià d’Ocupació (Labora) per import de 240.000 dirigit a consolidar els serveis creats en els projectes anteriors i establir les bases per al desenvolupament de noves accions estratègiques.

Es desenvoluparà entorn de tres eixos principals, la inserció laboral, el foment de l’emprenedoria i les xarxes territorials.

Dins de l’orientació laboral es proposa la creació d’un portal d’ocupació, potenciar l’orientació en línia i dirigir accions a nous col·lectius desfavorits. També es planteja la prospecció i intermediació laboral.

Pel que respecta a l’àrea de l’emprenedoria, es tractarà de consolidar el punt PAE, la constitució d’un punt PATE (Punt d’Atenció de Transmissió d’Empreses) i introduir la cultura emprenedora de forma continuada en els centres educatius. Aquesta última acció ja es va iniciar en l’anterior projecte.

Finalment, l’eix referit a les xarxes territorials, contemplarà diferents accions que faciliten la cooperació entre agents públics i privats, així com l’anàlisi de les dinàmiques territorials i els plans de desenvolupament locals i comarcals.

Una altra de les actuacions proposades pel Pacte, és la col·laboració amb la iniciativa privada en activitats que promoguen l’associacionisme, establir un sistema de recollida d’informació del mercat laboral de manera eficient que facilite la detecció d’idees i tendència, així com l’actualització de l’observatori d’ocupació de totes dues comarques.

«Amb aquesta setena edició, podem afirmar la consolidació del Pacte al nostre territori» ha manifestat la presidenta del Pacte M. José Tortosa, qui ha indicat que «volem enfortir la col·laboració públic-privada amb empreses i agents socials. Creiem que és imprescindible establir nexes d’unió i col·laboració entre els diferents agents dels nostres municipis per tal de crear les sinergies necessàries que optimitzen les actuacions en ambdues comarques». Cal recordar que aquest projecte està emmarcat en les ajudes EMPACE 2022, subvencionat per Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social dins del programa Avalem Territori.

No hay comentarios

Dejar respuesta

trece + 13 =