El nou pavelló esportiu Pilar Larriba Sala viurà aquest dissabte de matí una jornada de portes obertes

Hi haurà exhibicions d’alguns clubs esportius de la ciutat entre les 11:30 i les 14:30 hores

Xàtiva,10 de novembre de 2023.- L’Ajuntament de Xàtiva ha organitzat per a aquest dissabte 11 de novembre, davant la posada en marxa del nou pavelló esportiu Pilar Larriba Sala, una jornada de portes obertes en la qual alguns clubs esportius de la ciutat realitzaran exhibicions. Hui, amb caràcter previ, ha estat presentat als mitjans de comunicació de la ciutat.

La jornada de portes obertes d’aquest dissabte es desenvoluparà de 11:30 a 14:30h, i servirà per a que les persones interessades en conèixer el nou pavelló puguen fer una ullada a les seues instal·lacions. Entre els esports que realitzaran exhibicions es troben el Taekwondo, el Kick Boxing, el bàsquet, la gimnàstica rítmica, l’Acrodance i el voleibol.

Precisament en aquesta última disciplina és en la que va destacar Pilar Larriba Sala, l’esportista que donarà nom a aquesta instal·lació, qui va aconseguir amb l’equip Tormo Barberá de Xàtiva dos Lligues i dos subcampionats de lliga, així com tres Copes de la Reina de forma consecutiva i altre subcampionat. Abans havia aconseguit cinc campionats d’Espanya cadet i juvenil amb el club Voleibol Xàtiva. També va aconseguir el 8º lloc en el Campionat del Món Escolar de 1980 i va ser campiona d’Espanya sènior. Larriba Sala va ser ser durant dues temporades capitana de la selecció espanyola absoluta, i és l’esportista de Xàtiva que més vegades ha assolit la internacionalitat (en 98 ocasions). Amb la selecció espanyola va participar en quatre campionats del món, cinc campionats de la Spring Cup Europea, un campionat d’Europa, uns Jocs d’Hivern i uns Jocs del Mediterrani.

«Aquest pavelló naix del creixement de l’esport a la nostra ciutat, i des del primer minut està treballant-se de la mà dels clubs esportius, representats per la coordinadora. Hem seguit fil per randa totes i cadascuna de les necessitats que ens han indicat i estem molt satisfets amb el resultat perquè la instal·lació és moderna, sostenible i busca donar resposta a les necessitats reals dels clubs i els esportistes de Xàtiva», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha remarcat que «aquesta és una aposta més de les que ha fet el govern de la ciutat en els darrers anys per l’esport de Xàtiva, com ara la piscina coberta i les millores als camps de futbol amb els canvis de gespa». Cerdà també ha incidit en què «en el cas del pavelló anem a recuperar una part de la inversió ja que tenim una subvenció de la Generalitat Valenciana de 200.000 euros que s’incorporarà als pressupostos del proper any i que facilitarà seguir treballant en eixa millora costant de l’esport a Xàtiva perquè la seua promoció i el suport als clubs esportius és una de les línies que sempre hem mantés des d’aquest govern municipal».

Per la seua part, el regidor d’Esports Vicent Lluch ha declarat que «aquest pavelló és magnífic en tots els aspectes, tant a nivell funcional com d’instal·lacions, amb el qual cobrirem la demanda dels clubs de la ciutat que necessitaven un nou espai per a poder donar cabuda a tots els equips. De fet aquest diumenge ja comença la competició a aquest espai, amb un campionat de bàsquet».

Per últim, el regidor d’Obres Ignacio Reig ha explicat que «aquest és un camí que va començar fa ja un parell d’anys, quan es va realitzar una modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana de la ciutat. Aquestes obres s’han licitat per un total de 2,2 milions d’euros i el resultat és aquest fantàstic pavelló esportiu amb unes característiques sostenibles i de materials d’última generació, com el paviment de la pista que és de la màxima qualitat».

No hay comentarios

Dejar respuesta