El Museu del Prado cedirà a Xàtiva el quadre «Magdalena penitente» de Josep de Ribera

La iniciativa «El arte que conecta», conjunta amb Telefónica, acostarà l’obra de l’Espanyoleto entre el 9 de setembre i el 5 d’octubre

Xàtiva,13 de març de 2024.- El Museu del Prado de Madrid ha presentat aquest matí, conjuntament amb Telefónica, la iniciativa «El arte que conecta» amb motiu del centenari de la companyia telefònica, i amb la qual es cediran obres dels grans mestres de la pintura espanyola i europea a museus repartits per tota Espanya per tal de connectar a les persones amb la cultura.

Un dels 18 museus que rebran alguna d’aquestes obres serà el Museu de Belles Arts de Xàtiva, el qual comptarà entre el 9 de setembre i el 5 d’octubre de 2024 amb l’obra «Magdalena penitente» de Josep de Ribera «l’Espanyoleto», un dels xativins més reconeguts i un dels pintors barrocs més importants de la història.

Xàtiva es converteix, d’aquesta manera, en un pol d’atracció cultural compartint aquesta iniciativa amb altres museus de localitats com ara Cartagena, Melilla, Mérida, Avilés, Granada, Ceuta, Santa Cruz de Tenerife, Zamora, Lugo, Lleida, Briones (La Rioja), Albacete, Palma de Mallorca, Tudela (Navarra), Osca, Sant Sebastià o Santander. Aquestes localitats comptaran amb obres d’altres mestres de la pintura com ara Velázquez, Goya, El Greco, Rubens, Anton van Dyck, Zurbarán o Murillo.

La iniciativa «El arte que conecta» profunditza en el camí obert pel Museu del Prado en la celebració del seu bicentenari (2019), junt amb altres iniciatives, amb les quals s’ha arribat ja a una quarantena de municipis.

No hay comentarios

Dejar respuesta