El Monestir de Santa Clara en Xàtiva albergarà la Fundació Raimon i Annalisa de la Comunitat Valenciana

– El president de la Generalitat ha signat un conveni amb l’ajuntament de Xàtiva per a subvencionar la rehabilitació del Reial Monestir de Santa Clara amb 3 milions d’euros

El president de la Generalitat ha signat el conveni amb l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, per a la rehabilitació del Reial Monestir de Santa Clara de la localitat xativina, a través del qual la Generalitat aportarà 3 milions d’euros.

En el transcurs de l’acte, en el qual també ha participat el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, Ximo Puig ha assenyalat que el conveni és resultat del treball conjunt de la Generalitat Valenciana, el Ministeri de Cultura, la Diputació de València i l’Ajuntament de Xàtiva, i contribuirà al fet que les pròximes generacions puguen conéixer el que va suposar per a «la recuperació de la nostra cultura, de la nostra identitat, del nostre autogovern, la veu sempre clara i neta de Raimon».

En concret, el Reial Monestir albergarà la Fundació Raimon i Annalisa de la Comunitat Valenciana i el Centre Raimon d’Activitats Culturals, que constituirà «un espai viu» on conéixer el llegat de l’obra artística de Raimon, estimular la cultura i l’art, així com per a donar un nou ús a les instal·lacions pertanyents al gòtic valencià.

En aquest sentit, el president ha instat a totes les administracions implicades a «avançar com més de pressa millor per a aconseguir que aquest espai siga un espai de record i de memòria, però sobretot per a mirar al futur amb esperança i pensant que la utopia d’un món millor és possible».

Així mateix, el cap del Consell ha agraït a Raimon i a Annalisa la seua «generositat», per compartir la seua memòria, el seu llegat i el seu patrimoni amb el poble xativí i amb el poble valencià, i ha destacat la figura i l’obra del cantautor al qual ha considerat com a «únic en la nostra terra» i del qual ha assegurat que «ha lligat el nom de Xàtiva a la Llibertat, a tot el món».

Durant la seua intervenció s’ha referit a la importància de la desconcentració d’institucions també en la Comunitat Valenciana, «la fortalesa de la qual es troba a les seues comarques», ha assegurat. En aquest sentit, ha destacat el compromís del Consell per impulsar actuacions en les capitals de comarca i en tot el territori «per a configurar el país que volem».

Per la seua part, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha recordat que «hui comença a caminar la Fundació Raimon i Annalisa, gràcies al gest d’estima i a la seua generositat amb la cessió de tot el seu llegat a la nostra ciutat. Aquest és un camí que vam iniciar en 2015 amb el nomenament de Raimon com a fill predilecte de Xàtiva,

i ara estarà unit per sempre a la ciutat que el va veure nàixer gràcies també a la col·laboració de les distintes administracions públiques: Generalitat Valenciana, Diputació de València i Ajuntament».

Cerdà ha agraït a la Generalitat Valenciana «el seu compromís amb aquest projecte, que s’ha formalitzat hui amb la signatura del conveni», i ha anunciat que prompte es refrendarà aquest mateix acord amb la Diputació de València. «Aquest serà un centre cultural de primer nivell, viu i actiu, no sols un espai per a albergar l’immens llegat de Raimon sinó també una referència cultural des de tots els punts de vista, sent un motor per a Xàtiva i per a tot el territori valencià».

Obres de rehabilitació

Cal destacar que les obres de rehabilitació tindran un cost estimat de 8,9 milions d’euros, dels quals 3.043.285 euros seran aportats per la Generalitat entre 2021 i 2025, tal com contempla el conveni signat aquest divendres, i la resta de l’actuació serà finançada per l’Ajuntament de Xàtiva, sense perjudici de la participació d’altres administracions públiques.

El Reial Monestir de Santa Clara serà cedit per l’ajuntament a la Fundació Raimon i Annalisa de la Comunitat Valenciana i albergarà tant la seu de la fundació com el Centre Raimon d’Activitats Culturals la finalitat de les quals serà reunir, custodiar, investigar i difondre l’obra de Raimon per a fer-la accessible i donar-li un ús educatiu i científic.

No hay comentarios

Dejar respuesta