El mercat ambulant torna la setmana que ve a la plaça del Mercat de Xàtiva

El regidor de Serveis Públics Ricardo Martínez ha explicat les noves condicions i la nova configuració, que inclourà a l’hostaleria de la zona

El proper dimarts 5 d’octubre el mercat ambulant tornarà al seu espai tradicional ubicat a la Plaça del Mercat i els carrers adjacents. El retorn es produeix després d’un any i mig de la seua aturada a causa de la pandèmia, que va obligar a habilitar un espai a l’Avinguda de Selgas per a complir amb els límits d’espai i aforament.

El regidor de Serveis Públics de l’Ajuntament de Xàtiva Ricardo Martínez va mantindre ahir una reunió amb les associacions Xàcex, Adexa, Ahoxa, Gent del Mercat i el col·lectiu signant de la petició de tornada a aquest espai per tal d’informar-los del canvi, i està previst que es reunisca també amb l’Associació Valenciana de Mercaders (AVAME). Aquest retorn es pot produir ara i no abans perquè fins aquest passat dimarts la normativa autonòmica no permetia el tornada amb totes les garanties per a les condicions que ofereixen els carrers del mercat.

Martínez va explicar la nova configuració i les noves condicions i va insistir en que «s’ha realitzat una modificació de la distribució per permetre la convivència de mercaders, hostalers i comerciants tots en un mateix espai». L’hostaleria de la zona passarà formar part del mercat i haurà de respectar els horaris de col·locació de les terrasses per a optimitzar la fluïdesa del mercat i del tràfic.

«Portem treballant en aquest retorn des de fa mesos, i hem aprofitat les circumstàncies de la Covid per a anar treballant en la integració total de la restauració i dels comerços ubicats als carrers pels quals es desenvolupa el mercat», ha explicat Ricardo Martínez, qui ha afegit que la decisió també s’ha notificat a salut pública per tal d’exposar la nova distribució i confirmar la tornada a la normalitat després del canvi normatiu.

Així doncs, el mercat no sedentari tornarà a celebrar-se a partir d’aquest mes d’octubre els dimarts i divendres al seu lloc habitual abans de l’inici de la pandèmia.

No hay comentarios

Dejar respuesta

5 × tres =