El Lluís Alcanyís presenta el seu pla de reducció de CO2 en la Cimera Europea del Clima en la Sanitat

•El pla inclou accions diverses per a reduir les emissions en un 33 % fins a 2030.

•Compta amb el registre de la seua empremta de carboni acreditat pel Ministeri de Transició Ecològica

Durant la Cimera Europea del Clima en la Salut que se celebra demà, l’hospital Lluís Alcanyís presenta el seu pla de reducció d’emissions de CO2. Després d’haver obtingut el segell del Ministeri per a la Transició Ecològica que certifica el càlcul de les seues emissions de gasos d’efecte d’hivernacle (GEI), l’Hospital mostra el seu compromís i el seu pla per a reduir en 9 anys un 33% les emissions de GEI que provoca la seua activitat assistencial.

La cima l’organitza anualment l’entitat internacional “Salut Sense Dany” (Health Care Without Harm HCWH) amb seu a Brussel·les i que compta amb el suport financer del programa LIFE de la Comissió Europea. Entre els objectius d’este projecte està contribuir a “crear un sector sanitari sostenible, que no danye els pacients ni al nostre planeta, que actue com a catalitzador, inspirant accions en tota la societat per a protegir la salut humana i el medi ambient”.

Des de 2018 l’Hospital Lluís Alcanyís està associat a esta entitat i participa en el seu programa “d’Atenció sanitària climàticament intel·ligent” que aborda l’impacte del canvi climàtic en La salut pública.

La Cimera de demà oferix als professionals de la sostenibilitat l’oportunitat no sols de compartir les seues experiències en la lluita contra el canvi climàtic en el sector sanitari europeu, sinó també d’aprendre més sobre la construcció d’una atenció sanitària climàticament intel·ligent a Europa.

El Departament de salut Xàtiva-Ontinyent és el primer de la sanitat valenciana a constituir una Comissió de Sostenibilitat i Salut Urbana que treballa des de 2019 tant en la recopilació de dades per a mesurar les seues emissions, com a aportar idees i recomanacions a les autoritats per a la seua reducció. També este òrgan en què participen representats tots els grups professionals de l’Hospital, porta avant activitats de promoció i sensibilització sobre la importància que té l’impacte mediambiental tant en l’àmbit individual com del propi centre assistencial per la seua activitat.

Durant la cima de demà presentaren les seues experiències en sostenibilitat i medi ambient l’Hospital Universitari Lucus Augusti de Lugo, l’Hospital Pedro Hispà de Porto (Portugal) i l’Hospital General de Syros (Grècia) junt amb l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

La cima europea del clima en la sanitat serà clausurada durant la jornada de demà per la directora general de Salut Pública del Ministeri de Sanitat Pilar Aparicio Azcárraga.

No hay comentarios

Dejar respuesta

veinte − once =