EL Lluís Alcanyís de Xàtiva decora l’aulari de docència amb una obra de l’artista faller Rafa Cheli

L’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva ha instalat una decoració de l’artista faller Rafa Cheli de Dènia a la seua sala principal de l’aulari de docència.

Aquesta decoració es part d’una iniciativa que ha subvencionat de la Diputació de València i en la que ha col.laborat.laborat el Gremi d’Artistes Fallers per a donar suport al treball dels artistes fallers durant la crisi ocasionada per la pandèmia.

En total s’han creat 15 falles infantils de altres tants artistes fallers que s’han anat distribuïnt entre 15 grans centres hospitalaris o residències socio-sanitàries de tota la provincia de València. A més el conveni ha contemplat la realització de 15 decoracions com aquesta per a 15 hospitals més entre els quals està l’Hospital de Xàtiva.

Aquesta creació artística te l’objectiu inicial de contribuir a humanitzar els espais sanitaris infantils com són les sales de pediatria o consultes. L’Hospital Lluís Alcanyís compta ja des de fa més de 10 anys d’una sala hospitalària de pediatria amb decoració del dissenyador local Xavi Sellés. També les sales d’espera de pediatria a Consultes Externes compten amb una decoració especial que va realitzar un grup d’alumnes del Batxillerat artístic del IES Josep de Ribera el darrer gener de 2020.

Aquesta peça artística de gran format representa una salutació a la lluna des de la terra amb dibuixos d’astronautes infantils, globus i movient que es contempla darrere d’una gran finestra. Degut a les seues grans dimensions l’obra ha estat impossible ubicar a l’interior del recinte asisstencial , tot i això des de l’àrea de humanització, s’està estudiant una futura re ubicació d’esta obra a una de les entrades principals del centre hospitalari. A hores d’ara aquesta obra de Rafa Cheli decora la sala principal de l’aulari de docència de l’Hospital.

No hay comentarios

Dejar respuesta