El jutge del cas Taula obri una peça separada per a investigar el finançament de l’Olímpic de Xàtiva

El Club Esportiu Olímpic s’uneix ara a un nou assumpte judicial que si bé no pot afectar-lo econòmicament ajuda poc a la imatge com a entitat.

La investigació
Segons va informar l’Agència EFE en el seu moment, la Guàrdia Civil considera que Rus va finançar al Olímpic de Xàtiva quan ho va dirigir a través de fons d’empreses adjudicatàries d’obres i serveis per a l’Ajuntament que presidia i de facturació fictícia amb Imelsa.

Així consta en un informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil de prop de 300 pàgines, al qual va tindre accés EFE, en el qual s’inclou una relació de les 23 empreses que van fer pagaments superiors a 12.000 euros al citat club de futbol entre 2003 i 2016 (Rus va ser president entre 2006 i 2015).

Eixe informe s’inclou en una peça separada secreta del Jutjat d’Instrucció número 18 de València, encarregat del cas Imelsa, en la qual s’investiguen presumptes delictes de malversació, tràfic d’influències, prevaricació, frau en la contractació pública, suborn i falsedat documental en relació a la forma en la qual es va finançar el Olímpic mentre ho va presidir el exalcalde de Xàtiva.

Una de les primeres conclusions a les quals arriba la UCO és que cap d’aquests pagaments va tindre lloc abans de l’arribada de Rus a la presidència. Els primers es van fer en 2006, uns mesos després de la seua arribada a la direcció del club.

La Guàrdia Civil constata, a més, que la dinàmica que es repeteix és l'»existència simultània de relacions comercials d’aquestes empreses amb determinades administracions o ens dependents vinculats a Rus, ostentant aquest una indubtable capacitat decisòria en aquestes».

La UCO subratlla que, amb Rus, el Olímpic va registrar un increment molt significatiu dels ingressos publicitaris, que existeixen preus dispars per a serveis similars segons ho gestione directament el club o el propi Rus.

L’ex alt càrrec del PP va arribar a ostentar de manera simultània la presidència del club, l’alcaldia de Xàtiva i la presidència de la Diputació, de la qual depenia l’empresa pública Imelsa (l’actual Divalterra).

En la investigació es va relacionar la simultaneïtat de pagaments efectuats al Olímpic amb fites assenyalades en el marc de processos administratius de concessions públiques.

No hay comentarios

Dejar respuesta