El I Concurs de dones compositores arriba a la fi amb el concert de l’Orquestra de » La Primitiva Setabense»

El director Francisco Perales, la compositora Isabel Latorre i la musicòloga Sakira Ventura són el jurat de la primera edició d’este concurs nacional de composició orquestral per a dones compositores

El pròxim 29 de juny a les set de la vesprada i en el Gran Teatre de Xàtiva tindrà lloc el concert de la fase final del I Concurs Nacional de composició orquestral per a dones compositores «Medina Xateba», que resoldrà així la seua primera edició. Amb este concurs es pretén fomentar, enfortir i impulsar el talent creador de dones compositores per a la formació d’orquestra de corda.

El concurs organitzat per la Societat Musical La Primitiva Setabense de Xàtiva va llançar la seua primera convocatòria el mes de febrer passat amb un èxit notable de participació. En una primera fase resolta a mitjans d’abril, el jurat qualificador va seleccionar com a finalistes tres peces d’entre totes les rebudes. Durant este temps, l’Orquestra de la Societat Musical La Primitiva Setabense han estat assajant i preparant les obres amb ajuda de les anotacions de les compositores, per a interpretar-les en el concert públic gratuït del pròxim dissabte 29 de juny.

En esta actuació es podran escoltar per primera vegada les tres composicions, ja que un requisit per a la seua participació era que foren inèdites. Després de la seua escolta, el jurat es retirarà a deliberar l’ordre dels premis mentre l’Orquestra dirigida per Enrique Montesinos interpretarà la Simfonia en Do Major de Marianne von Martínez, una compositora d’ascendència espanyola que va nàixer a Viena a mitjan segle XVIII.

El jurat està format per tres músics d’indubtable currículum en les seues respectives àrees: Francisco Perales, el director del Cor de la Generalitat Valenciana i acadèmic numerari de l’Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles; Isabel Latorre, compositora amb nombrosos premis i nominacions nacionals i internacionals i Sakira Ventura, musicòloga especialitzada en dones compositores, professora d’Universitat i experta internacional en la matèria.

Després de la deliberació es coneixerà el nom de les compositores, ja que la participació en el concurs és baix pseudònim. El jurat atorgarà l’accèssit «Aulavirtualmúsica» gratificat amb 500€ i el primer premi «Kapitalia Immobiliària» amb 1.000€ de distinció. A més d’estes dos empreses, també patrocinen el concurs Recreatius Saetabis i l’associació per la igualtat i contra la violència de gènere Xateba. Les regidories de Cultura i de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva col·laboren en el concurs des de la seua idea inicial, sent la seua presència imprescindible per a la realització d’este.
L’entrada és gratuïta amb invitació, que es podran recollir a la Casa de Cultura de Xàtiva o en la secretaria de la Societat Musical La Primitiva Setabense a partir del dimarts 25 de juny.

No hay comentarios

Dejar respuesta