El grup «Calcetines marrones» sol·licita ajuda ciutadana per carregar el contenidor destí Síria

L’Ajuntament de Xàtiva col·labora amb la jornada d’aquest dissabte tal de carregar al contenidor tot el material que es destinarà a Síria

Xàtiva,8 dmarç de 2023.- L’Ajuntament de Xàtiva col·laborarà aquest dissabte amb el Grup «Calcetines Marrones» (ex alumnes del col·legi Dominiques de Xàtiva) en el trasllat del material recollit per a l’enviament urgent d’ajuda a les persones afectades pel terratrèmol de Síria i Turquia.

Des d’aquest grup han anat recollint durant les darreres setmanes productes i aliments, els quals es carregaran aquest dissabte en un contenidor que arribarà expressament a la zona afectada, pel que des del grup se sol·licita ajuda ciutadana per poder traslladar els productes a través d’una cadena humana des del lloc on es troben emmagatzemats (Edifici Perelló, al carrer Montcada) fins al camió que previsiblement es col·locarà a la Plaça Sant Francesc.

Per a l’acció es compta amb la col·laboració de l’associació Bombers Pel Món, i també han mostrat el seu recolzament associacions locals com ara els grups escoltes Cohinoor i Jamboree, Gent de la Consolació, el Centre Excursionista de Xàtiva o alguns centres educatius. La concentració del dissabte tindrà lloc a les 9 hores ja que el trasllat s’iniciarà a les 9:30 hores, i està previst que s’allargue durant tot el matí, pel que es comptarà amb amenització musical i un aperitiu per a les persones participants, aportat per part de l’Ajuntament de Xàtiva.

El divendres es l’últim dia per donar material per a les persones afectats pel terratrèmol, i fins al moment s’han aportat productes com mantes, edredons i llençols; productes d’alimentació en llaunes (evitar el porc), material escolar o productes d’higiene bàsica. Des de l’organització han puntualitzat que hi ha una manca especialment de productes d’higiene bucal (raspalls i pasta de dents). També es poden aportar donacions anònimes per tal de poder costejar el transport dels materials.

El contenidor s’enviarà a València, des d’on viatjarà cap al port de Mersin (Turquia) per a arribar posteriorment als campaments de refugiats ubicats a Síria. La recollida està coordinada amb l’Associació de Recolzament al Poble Sirià (AAPS), organització no governamental amb més d’una dècada la qual compta amb voluntaris, estudiants i professionals de l’acció humanitària.

No hay comentarios

Dejar respuesta