El govern socialista declina la proposta de Xàtiva Unida i aprova els impostos en solitari

Xàtiva continuarà un any més sense revisar l’IBI i mantenint la pujada aprovada a principi d’aquesta legislatura

Un any més el govern socialista obvia la revisió del valor cadastral del municipi, des del grup municipal de Xàtiva Unida, Miquel Lorente insistí en el darrer plenari “en la necessitat d’impulsar una nova valoració general del cadastre. La Ponència sobre els valors dels béns immobles de Xàtiva es va fer en 2005 amb efectes de 2006 en un mercat immobiliari totalment disparat a l’alça. D’allò ja han passat més de deu anys sent aquest el termini que marca la Llei per a realitzar una nova valoració cadastral i està provocant que les xativines i xativins estiguen pagant un IBI que es fonamenta en preus no reals dels seus propis immobles”. Al remat, les Ordenances Fiscals per a l’any 2022 varen ser aprovades en solitari pel PSOE donada l’absència d’acord amb la resta de totes les forces polítiques que conformen la corporació.

En el ple del passat dissabte, també, es varen debatre dues modificacions puntuals del PGOU de Xàtiva per fer possible la construcció del Centre de Dia Comarcal i l’ampliació del Pavelló Francisco Ballester. En aquesta ocasió Amor Amorós insistí “en la necessitat de construir el Centre de dia comarcal donada la vulnerabilitat del sector de persones amb diversitat funcional”. En aquest sentit Amorós assenyalà que “moltes persones encara que tenen la dependència reconeguda es troben en una d’aquestes tres situacions: a casa sense cap atenció, poden estar comptant amb recursos, però sense estar adaptats a les seues necessitats reals o en tercer lloc i en el millor dels casos rebent la seua atenció, però fora de la nostra comarca amb tot el que implica”. El vot de Xàtiva Unida va ser favorable i sobretot s’instà a actuar amb la màxima celeritat per aconseguir aquesta infraestructura.

En el punt referent al Pla Municipal de Control de Colònies Felines el regidor Hèctor Cuenca subratllà la paràlisi en què viu l’equip de govern assenyalant que “la documentació del Pla arriba al plenari novament sense pressupost i sense calendari. És a dir, quatre mesos després d’haver passat pel ple ens trobem en el punt de partida. El nostre vot continuarà sent d’abstenció”.

El grup municipal de Xàtiva Unida portà al plenari una moció per la modificació estructural del mercat elèctric enfront de l’increment sostingut en el preu de la llum que s’està produint des del passat mes de gener. Per part de la formació xativina, Alfred Boluda, argumentà que “L’electricitat no es una mercaderia és un sector estratègic, imprescindible i bàsic. Per això apostem per la iniciativa pública per fer prevaldre el sentit de servei públic i no el guany d’uns pocs en detriment de la majoria. A més, cal treballar per la transició ecològica per acabar amb la dependència de l’energia fòssil incorporant energies netes i més sostenibles. I sobretot impulsar accions des del municipalisme com aquesta moció que hem presentat”. Malgrat l’impacte que està produint l’augment del rebut de la llum entre la ciutadania tant Ciudadanos, PP i PSOE varen votar en contra.

Finalment, en l’apartat de fiscalització Cesca Chapí interpel·la al regidor d’esport, Pedro Aldabero, sobre la situació en què es troba les instal·lacions de la piscina Murta donades les denúncies ciutadanes sobre la degradació d’aquest servei, així com per la reducció de la carta de serveis esportius amb la supressió del taller de tai chi que està sent reivindicat per un sector determinat de la població. Per acabar, Chapí també s’interessà sobre els procediments de contestació a les demandes que està registrant la plataforma ciutadana per la millora de la xarxa d’aigües de la ciutat.

No hay comentarios

Dejar respuesta

trece + doce =