El Festival Música i Lletra tancarà una edició d’èxit aquest cap de setmana amb el concert de Vicent Torrent

El cap de setmana passat, Maria Arnal i Marcel Bagés van fer furor absolut amb un espectacle rodó que va omplir el teatre i va posar el públic de peu a cantar i a ballar

El Festival Música i Lletra (MiL), Xàtiva cançó d’autor 2022, clourà la sisena edició aquest divendres, 3 de juny, amb un concert antològic. Vicent Torrent, exfundador de Al Tall, presentarà les seues composicions construïdes durant i després de la seua la carrera musical a la mítica banda de folk valencià. La cloenda arribarà després d’un cap de setmana d’èxit absolut. Divendres passat, Maria Arnal i Marcel Bagés van fer furor amb un espectacle rodó de música i llums que va omplir el Gran Teatre de Xàtiva i va posar el públic de peu a cantar i a ballar. Les entrades pràcticament es van esgotar i entre els assistents hi havia molta gent de València i poblacions d’Alacant que havien vingut expressament.

També va venir públic de fora dissabte a la nit a veure el doble concert de Oscar Briz i Quimi Portet al Claustre de Sant Domènec. La nit més rockera i irreverent va ser una festa i un èxit de públic. A més a més, dissabte al matí, es va celebrar el V Certamen de Joves Cantautores/rs, MiL Descobreix, amb l’actuació de la polifacètica Pepa Cases que també va presentar la gala amb molt d’encant. La final del certamen, a la que han participat propostes de tot l’estat, va ser divertida i dinàmica. El Premi “Al Vent” a la millor cançó en català, va ser per Josep Sánchez ‘Ca L’Oliver’ per un tema dedicat al seu fill xicotet «Somriu i bona nit», que també va rebre el premi del públic. El premi “Veles e vents” a la millor cançó en altres llengües va ser per la cantautora madrilenya, feminista i LGTBIQA+, Pilu Velver, per la seua cançó “Punto de fuga”.“Aspirem a l’alegria” és el lema d’enguany del festival, inspirat en un aforisme de Joan Fuster que pica l’ullet a la celebració del centenari del seu naixement, tot reivindicant també la felicitat i la resiliència, idees molt presents en els treballs dels artistes del MiL 2022. L’il·lustrador resident a Xàtiva, Carles UbeEfe ha estat l’encarregat de dissenyar el cartell d’enguany que busca plasmar totes aquestes idees. L’edició torna a oferir preus populars, amb entrades anticipades a 10€, i 1€ per als menors de 12 anys acompanyats. El Festival Música i Lletra està organitzat per Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i l’Ajuntament de Xàtiva, amb la direcció artística del músic, Feliu Ventura.

No hay comentarios

Dejar respuesta