El diputat d’Administració Electrònica i Innovació, Juan Ramón Adsuara, visita Inelcom

  • El diputat Juan Ramón Adsuara, visita les instal·lacions d’Inelcom, a Xàtiva, una empresa tecnològica especialitzada en el disseny, fabricació i posada en marxa de sistemes electrònics
  • Adsuara ha afirmat durant la seua visita que “un dels grans eixos de la legislatura serà la digitalització de la província, eliminant bretxa entre els municipis de major i menor grandària”

Dimecres 10 de gener de 2024.- Juan Ramón Adsuara, diputat d’Administració Electrònica i Innovació, ha assenyalat que “des de la Diputació s’explorarà el mercat tecnològic de la província per a dissenyar i implantar en els municipis valencians solucions de digitalització que permeten millorar la vida de la ciutadania i la presa de decisions dels gestors públics”.

L’anunci s’ha produït durant una visita a les instal·lacions d’Inelcom, una empresa tecnològica amb seu a Xàtiva, líder en el disseny, fabricació i posada en marxa de sistemes electrònics que té també presència en altres països europeus com Alemanya i gran part d’Amèrica Llatina.

Adusara ha explicat que “més enllà de les lleis del mercat, des de les administracions públiques hem de comptar amb el talent i els centres de producció de les empreses valencianes per a dur a terme els projectes que estem desenvolupant, com la creació de territoris intel·ligents gràcies a la sensorització dels municipis”.

En este sentit, el diputat d’Innovació explica que “la Diputació posa a la disposició dels municipis plataforma Smart gratuïta a mode Cloud amb codi obert, a la qual cada entitat pot accedir de forma totalment individualitzada i personalitzada, que és clau per a poder establir estratègies de gestió tant per als ajuntaments com per a la pròpia Diputació, permetent també estudiar l’eficiència d’un mateix servei en diferents zones”.

Tal com ha manifestat Juan Ramón Adsuara, “des de la Diputació continuarem duent a terme este tipus de visites, que ens permeten conéixer millor les solucions tecnològiques existents hui dia, i les tendències de mercat per als pròxims anys, atés que este sector avança a ritme vertiginós” i ha incidit en “el potencial que té la intel·ligència artificial per a complementar i enriquir el desplegament tecnològic que ja s’està duent a terme en els municipis”.

Destins DTI i subvencions directes

La Diputació de València oferix suport als municipis valencians per a convertir-se en destins intel·ligents a través, principalment de dos vies.

D’una banda, amb una línia específica per a adquirir tecnologia que permet la recollida i l’anàlisi de dades. Este programa d’ajudes va destinar en 2023 2,5 milions d’euros a la implantació de 155 programes presentats per ajuntaments, mancomunitats i entitats locals menors, que han tingut plena autonomia per a decidir el destí de les actuacions en funció de les seues necessitats.

I d’altra banda, orientat a l’experiència turística a través del programa ‘Connecta València: territori turístic, intel·ligent i sostenible’, la institució provincial dota a les poblacions de la infraestructura necessària per a analitzar el flux de turistes en el seu territori i el seu impacte en el medi ambient, mitjançant la instal·lació de dispositius que mesuraran la mobilitat i la qualitat mediambiental.

El suport de la Diputació als municipis en esta matèria es materialitza també en l’assessorament perquè els propis ajuntaments puguen accedir a les diferents línies de finançament europeu de projectes smartcity, permetent així enriquir la plataforma cloud provincial.

No hay comentarios

Dejar respuesta