La direcció d’atenció primària del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent organitza una Jornada Formativa específica per al seu personal facultatiu i infermeria centrat en la salut cardiovascular.

La iniciativa que va nàixer en anys anteriors Grup de Treball Cardiovascular del Centre de Salut d’Ontinyent II, compta ara amb suport de l’equip directiu que ha considerat donar la dimensió departamental a aquesta formació tan específica que se suma a la formació contínua que reben els professionals de la salut constantment.

La Jornada ha comptat amb 150 inscrits, l’aforament màxim del Centre Cultural Xàtiva, triat per a aquesta acció formativa. Això suposa que quasi la meitat d’infermeria i personal facultatiu d’atenció primària del Departament ha participat.
Entre el programa de temes amb què s’ha reforçat els seus coneixements i ampliat està un “taller d’estils de vida: dieta i exercici”, “taller de tabaquisme”, “monitoratge ambulatori de la tensió arterial (MAPA)” així com la cerca, registre i maneig de dades clíniques i analítiques, un “taller de retinografia” i de “realització i interpretació clínica de ITB i cribratge de malaltia renal crònica”.

Des de l’adreça d’atenció primària Leonardo Ezpeleta ha destacat la importància d’aquesta mena de formació perquè “La importància de la formació en el sector sanitari i concretament a nivell cardiovascular (per ser patologies de gran prevalença) radica en el fet que ens permet als professionals de la salut mantindre’ns actualitzats amb els últims avanços dins del camp tecnològic i científic, al mateix temps que estimula el creixement professional i personal i és la base per a oferir als pacients la millor de les atencions”

No hay comentarios

Dejar respuesta