El departament de salut Xàtiva-Ontinyent inicia la vacunació amb la 3a dosi de reforç

El departament de salut Xàtiva-Ontinyent inicia hui la vacunació amb la 3a dosi contra la COVID19 a totes les persones residents en els 24 centre sociosanitaris de l’àrea sanitària.

En total seran 1245 persones les que reben esta dosi de reforç que s’espera tindre completada a finals de la setmana que ve. Encara que algun centre per motius organitzatius del seu personal ja va començar ahir a subministrar estes dosis, és hui quan s’espera inocular 700 d’estes dosis amb el que més del 56% del total.
Estes dosis les proveïx Salut Pública del departament a tots els centres sociosanitaris on el seu propi personal procedix a l’administració de les dosis.

Per la seua banda el servici de Medicina Preventiva del departament va començar ahir a vacunar amb la tercera dosi als pacients inclosos en el grup 7 , de risc per estar sotmesos a tractaments immunodepressors. Es tracta d’un número que supera els 1200 i que s’estan citant ja en l’Hospital de Xàtiva en un número d’entre 66 a 100 pacients per dia de forma escalonada.

Des de Medicina Preventiva es preveu finalitzar esta vacunació en aproximadament dos setmanes.

Quant a la vacunació massiva, els deu centres de vacunació distribuïts per tot el territori del departament de salut han posat un total de 4.156 dosi en cinc jornades entre les que s’inclouen persones amb cita prèvia i persones que han acudit sense cita. La vacunació total distribuïdes per dies d’esta setmana que finalitza és la següent en el departament:
Dosi inoculades
Dimarts 14: 930
Dijous 16: 835
Dilluns 20 : 1259
Dimarts 21: 543
Dijous 23: 589

Des de Salut Pública s’informa que: A data 20 de setembre, s’havia administrat 298141 vacunes COVID en el Departament de Xàtiva-Ontinyent. El 82,3% de la nostra població (158559 persones) han rebut almenys una dosi i d’elles 142516 (74,0%) ja han rebut la pauta completa. El ritme de vacunació s’ha ralentitzat una vegada ja s’han citat els grups de població susceptibles d’immunització.

Del percentatge de població amb una sola dosi, la majoria es correspon amb persones que ja han passat la enfermetat en els últims mesos per la qual cosa la pauta ja está completa.
Sense comptar la població menor de 12 anys, no vacunable en la actualitat, el 91,5% de la nostra població té ja alguna dosis inoculada i el 82,3% la pauta completa.

Actualment es treballa en la recaptació així com també l’oferir sense cita prèvia la vacuna a tota aquella persona que per qualsevol causa no s’ha immunitzat encara.

S’està perquè davant dels últims dies d’activitat en els centres de vacunació, en este moment i per a la setmana que ve hi ha previst entre un i dos dies més de vacunació en què s’unirà la citació que quede pendent ( que ja no és nombrosa) i aquelles persones sense cita. A la vista de les quantitats de persones que s’estan citant o acudint sense cita, tot fa pensar que esta vacunació es trasllade als centres d’atenció primària en les pròximes setmanes ja que el seu nombre de persones a vacunar ja no pot considerar-se massiu i serà assumit pels centres de salut i consultoris progressivament.

També des de Salut Pública s’indica que està planificant-se ja la vacunació contra la grip que està previst comence a finals del mes d’octubre.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dieciocho − 6 =