El COR presenta el seu particular ‘Greenfriday’ en una setmana en la qual el consum es dispara en la Comunitat

Dins dels actes programats per a la celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, el COR ha programat una Setmana d’activitats, al llarg dels municipis de les seues cinc comarques, per a posar el focus en la importància de la prevenció en la generació dels diferents tipus de residus.

TERCERA JORNADA: GREENFRIDAY.

El dimecres 24 de novembre, els representants del COR han presentat en la seu del Consorci la campanya ‘Greenfriday’, amb l’objectiu de ‘repensar els nostres hàbits de consum”.

Aquesta iniciativa tracta de ‘contraprogramar’ el conegut Blackfriday, que a més de disparar les dades de consum a tot el món, també ho fa amb les xifres de residus generats.

La campanya té dos objectius molt definits:

D’una banda, generar en la ment dels consumidors una certa reflexió, i combatre la compra impulsiva.

Però sempre, tenint en compte que malgrat ser un Consorci de Residus, no es pretén ferir la sensibilitat del xicotet comerç ni perjudicar-lo de cap manera. Per això, dins dels paràmetres d’un consum responsable, sempre es recomana el consum de proximitat per damunt d’aquell que es desenvolupa en l’àmbit de les grans superfícies.

El marc principal en el qual es desenvoluparà la campanya serà les xarxes socials del COR, Facebook, Twitter i Instagram, i s’espera arribar a un públic objectiu ampli.

Més del doble de residus d’aparells elèctrics i electrònics les setmanes posteriors al BLACKFRIDAY.

Encara que l’estímul del comerç local és fonamental en aquests moments, tant el President del COR, Vicent Muñoz, com la Gerenta d’aquest, Elba Montes, han volgut fer una crida als veïns a “consumir, sobretot en el local, però amb “responsabilitat” a l’hora de gestionar els residus”, fonamentalment els d’aparells elèctrics i electrònics, que són els més contaminants dins dels residus domèstics.

Cal tindre en compte que en la xarxa d’ecoparcs del COR, es dupliquen any rere any els residus d’aparells elèctrics i electrònics en les dues setmanes posteriors al Blacfriday, per la qual cosa “des del COR, animem que es passen del BlackFriday al GreenFriday i siguem responsables amb el nostre Planeta, segons han comunicat els representants del COR.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR és el seu acrònim en anglés) és una iniciativa la fi de la qual és promoure i desenvolupar durant una setmana acciones de sensibilització sobre la generació i gestió de residus i el consum sostenible de recursos.

No hay comentarios

Dejar respuesta