El Consorci de València dóna per estabilitzat l’incendi forestal de Rafelguaraf

El Consorci Provincial de Bombers de València ha donat per estabilitzat l’incendi forestal declarat a les 16:13 h del dissabte en Rafelguaraf (València). El Consorci l’ha donat per estabilitzat a les 07:00 del matí del diumenge. Al llarg de tota la nit han estat treballant diverses dotacions de bombers i comandaments del Consorci, brigades de Diputació, unitats de bombers forestals de Generalitat i una agrupació de voluntaris d’Alcoy (ACIF Alcoy). Finalment de moment no ha sigut necessària la incorporació dels mitjans aeris a primera hora del matí.

Les condicions meteorològiques són notablement millor que les d’ahir, amb major humitat i menors temperatures que les d’ahir, cessant el vent de ponent.

Cal recordar que ahir dissabte el vent de ponent va marcar la jornada, en la que el Consorci hi va dirigir a Rafelguarfaf un dispositiu amb set dotacions de bombers del Consorci, diversos comandaments del Consorci, entre ells un tècnic forestal i un coordinador forestal, onze brigades de Diputació, cinc unitats de bombers forestals de Generalitat, i un total d’onze mitjans aeris mobilitzats. Per precaució, es van desallotjar dues urbanitzacions, una a Rafelguaraf i una altra a Barxeta, que segueixen desallotjades a primera hora del matí del diumenge.

Els altres dos incendis forestals en els quals va intervenir el Consorci el dissabte, a Palma de Gandia i Chiva, es troben controlat i estabilitzat respectivament.

No hay comentarios

Dejar respuesta

8 + cinco =