El Consorci de Residus V5 rep el Premi Humana Circular pel seu compromís amb la reducció de residus

En un acte celebrat a l’Ecofira, el president Vicent Muñoz va recollir el guardó que premia la recuperació de tèxtil als ecoparcs de la xarxa del COR

El Consorci de Residus V5 (COR) ha rebut el Premi Humana Circular d’enguany, un guardó que reconeix el compromís amb la correcta gestió de residus i la protecció ambiental d’entitats de la Comunitat Valenciana. El president del Consorci Vicent Muñoz va recollir el guardó a un acte celebrat a l’Ecofira, la Fira Internacional de Solucions Medi Ambientals i Transició Ecològica que es celebra aquesta setmana a Fira València.

Estem molt agraïts per aquest reconeixement que visibilitza la important tasca de la xarxa d’ecoparcs i ecomòbils del COR en la recollida sel·lectiva del tèxtil,” ha declarat el president del Consorci de Residus Vicent Muñoz. “Al llarg de l’any passat, el COR va recuperar més de 140 tones de tèxtil, una xifra que demostra el compromís amb la correcta separació dels residus de la nostra ciutadania, i que hui recompensa Humana.”

Gràcies a la recollida selectiva dels ecoparcs, el COR va recuperar 147 tones de tèxtil, l’equivalent a 663.000 peces de roba. El 90% d’aquestes peces recuperades es van reutilitzar i reciclar després del seu tractament, una gestió que va evitar l’emissió de 899 tones de CO2, l’equivalent al que contaminen 310 cotxes en un any (segons dades de eldiario.es).

La recuperació de tèxtil als ecoparcs i ecomòbils del COR, així com la correcta separació d’altres residus, té recompensa per a la ciutadania dels 93 municipis consorciats. A través del programa El Meu Compte Ambiental, les bones pràctiques com l’ús d’ecoparcs o la participació en programes de compostatge són bonificades amb descomptes de fins a 27 euros en la taxa de residus.

Els visitants de l’Ecofira han pogut conéixer de primera mà el funcionament del Meu Compte Ambiental a l’estand del COR. L’educador ambiental del Consorci ha explicat com funciona aquest programa d’incentius així com altres iniciatives de prevenció de residus, com els programes de compostatge domèstic o comunitari. Els visitants a l’estand també han pogut vore com funciona la xarxa d’ecoparcs del COR entrant dins d’un dels seus ecomòbils, en exposició a l’Ecofira. 

No hay comentarios

Dejar respuesta