La presidenta del Consorci Provincial de Bombers de València, Maria Josep Amigó, ha signat l’acord amb els sindicats majoritaris (UGT i STAS, que representen el 77% de la part social del CPBV) sobre les condicions de treball de tots els empleats públics al servei del Consorci. L’acte de la signatura ha tingut lloc este dimarts al Palau de la Batlia, seu de la Diputació.
L’acord tindrà efectes sobre les 784 places d’empleats i empleades del Consorci i segons ha explicat la presidenta del CPBV i vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, “ha estat un treball conjunt i un esforç per part de l’Administració per arribar als màxims possibles dins dels quals ens permet la Llei, seguint la línia estratègica marcada per la direcció i gerència del Consorci per augmentar la plantilla fixa”.
Per tal de seguir el manteniment de l’acord, el Consorci i els sindicats han decidit establir una Comissió Paritària integrada per representants de l’Administració i de les organitzacions sindicals que formen part de la Taula General de Negociació. L’acord estableix, entre d’altres, la duració de la jornada de treball, els horaris a realitzar, o les gratificacions per hores extraordinàries, entre altres aspectes.
Un dels seus punts més importats, segons ha destacat la presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó “és el compromís de la Direcció del Consorci de reduir la temporalitat estructural del Consorci per davall del 8 per cent” Per això, Amigó indica que, “hem acordat presentar una programació de processos selectius triennals, amb anterioritat al 31 de març de 2022, que tindran en compte les ofertes d’ocupació pública pendents, les jubilacions previs-tes i les ampliacions de plantilla”.
En este sentit l’acord signat hui també hi fa menció al projecte de redimensionament de la plantilla del Consorci, per la qual cosa la direcció del CPBV mantindrà anualment reunions bilaterals amb la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, per tal de seguir implementant este projecte.
Una altra de les principals novetats és l’augment de les hores dedicades a la formació anual. Segons Amigó “des del Consorci apostem per la formació dels nostres treballadors per oferir cada dia un millor servei a la ciutadania, per això hem aprovat un important increment d’hores formatives per seguir avançant en esta direcció”. Actualment es dediquen 24 h de formació a l’any per a cada treballador, i amb la signatura de l’acord l’administració es compromet a incrementar-les progressivament a raó de 4 h anuals cada any, arribant a les 48 hores en 2027.
D’altra banda, també s’inclou al document el desenvolupament de la modalitat de prestació de serveis a distància mitjançant teletreball, que també passa a estar regulat dins de l’acord, i que ha viscut un augment notable arran de la pandèmia.